100 χρόνια Βρετανική Vogue (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
35

 

   Έναν αιώνα κλείνει το περιοδικό μόδας Vogue, η βρετανική έκδοση, και το γιορτάζει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η μεγάλη έκθεση που οργανώνει η National Portrait Gallery του Λονδίνου, μια γιορτή με πάρα πολύ στιλ.

vogue100-1

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται η έκθεση «Vogue 100 : Α Century of Style». Εκατομμύρια κομφετί μόδας σε έναν αιώνα στιλ, φωτογραφήσεων, πορτρέτων, ξεχωριστών δημιουργών και πρωτοποριακών αναζητήσεων.

British-Vogue-July-1951

Η έκθεση προετοιμάζεται εδώ και τρία χρόνια. Αναζητήθηκαν οι πρωτότυπες εκτυπώσεις, 280 από τις οποίες προέρχονται από το αρχείο του εκδοτικού οίκου Conde Nast αλλά και από διεθνείς συλλογές.

VOGUE_100-2

Το ταξίδι θα ξεκινά από το «σήμερα», τι γίνεται «τώρα» στη Vogue και θα πηγαίνει πίσω στο χρόνο ανά δεκαετίες. Δεν θα είναι μόνο οι φωτογραφίες που θα έχουν την τιμητική τους.

VOGUE_100_Anne_Gunning

 

Γιορτάζουν τόσο η καλλιτεχνική επιμέλεια όσο και ο γραφιστικός σχεδιασμός σε μια προθήκη με 100 τεύχη της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, όπου θα εκτίθενται εξώφυλλα και κασέ σελίδων.

moss_3

Με ονόματα όπως αυτά των Peter Lindbergh, Corinne Day και Helmut Newton η προσέλευση αναμένεται αθρόα και η επιτυχία τεράστια.

vogue100

Η Σιένα Μίλερ είναι στο εξώφυλλο της τελευταίας επετειακής  έκδοσης

100vogue

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here