​​Όταν η Τέχνη εκφράζει την πραγματικότητα

«Περιμένοντας τον Γκοντό» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου του Σάμουελ Μπέκετ , μιας έκφρασης του «θεάτρου του παραλόγου», όπου δύο άνδρες περιμένουν έναν άνθρωπο, που δεν έρχεται ποτέ. Το γνωστό αυτό έργο του Ιρλανδού δραματουργού έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες και συζητήσεις για την ταυτότητα του Γκοντό. Ποια είναι άραγε η υπερβατική αυτή φιγούρα, που οι δύο άνδρες αναμένουν μάταια να τους σώσει; Γιατί αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν, αποτυγχάνουν, και αποφασίζουν τελικά να παραμείνουν στην ίδια θέση αναμονής; Αυτές ακριβώς οι απορίες είναι και η γοητεία του έργου, που παίζεται… και όχι μόνον στο θέατρο!

Το έργο αυτό του Μπέκετ έχει ιδιαίτερη απήχηση σε καιρούς κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, καθώς αποκαλύπτει το ανθρώπινο ταλέντο για στωικότητα, συντροφικότητα και αισιοδοξία…

Αυτά στο Θέατρο, και η συνέχεια στη Μουσική.​​​

«Στο ίδιο έργο θεατές» είναι ο τίτλος του τραγουδιού Νταλάρα-Παπακωνσταντίνου.

Όπως οι ίδιοι οι δημιουργοί ομολογούν, είναι αφιερωμένο στους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα μετά από την περίοδο του Πολυτεχνείου, στους συνδικαλιστές, στους δημοσιογράφους, σε αυτούς που έκλεψαν τις ελπίδες μας, στέρησαν τα όνειρά μας, ευνούχισαν το μέλλον των παιδιών μας!

Αλήθεια, πόσο η Τέχνη εκφράζει την πραγματικότητα!

Και σήμερα, σήμερα τι γίνεται; Che sarà, sarà !

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Σε μια άδεια σκηνή, ένα δέντρο καιδύο άνδρες που περίμεναν τον Γκοντό και επιζούσαν.Μια χώρα που αναμένει τον Γκοντό σε κάθε δευτερόλεπτο και αυτοκτονεί αργά – αργά….Το πιο έξυπνο άρθρο της ημέρας!


Αφήστε το σχόλιο σας

*