Με κλούβες στα κέντρα κράτησης 150 παράτυποι μετανάστες (BINTEO)

0
5

 

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με χειροπέδες μιας χρήσεως και μέσα στα καγκελόφραχτα ειδικά οχήματα της Αστυνομίας μεταφέρονται από το πρωί στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου 150 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν.

Οι μετανάστες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν παράνομα.

Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο mega, είπε πως η ενημέρωση που είχε ο ίδιος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι ότι με το καράβι που μεταφέρθηκαν επιβάτες, ανάμεσά τους είναι και 150 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, είναι προαναχωρησιακοί.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει ότι ήταν δεμένοι με χειροπέδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here