199 Ευχαριστώ

90
123

Και ναι, χθες ξαφνικά, είδα φως μέσα μου. Κατάλαβα τα πάντα. Όχι, δεν ήταν το φως από τις εκρήξεις και τις φωτιές που έβαλαν τα «άκρα», μόνο όπως είπε και ο υπουργός που με προστατεύει εμένα, τον απλό πολίτη, και γι αυτό τον ευχαριστώ πολύ.

Ήταν το φως της συνειδητοποίησης για όλα τα τεκταινόμενα. Και τους ευχαριστώ όλους, και τους 199. Μ’ έσωσαν. Με γλύτωσαν από την καταστροφή. Όχι μόνο εμένα. Όλους τους Έλληνες. Όλη τη χώρα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σ’ ευχαριστώ πολύ Γιώργο Παπανδρέου, γιατί τώρα που ολοκλήρωσες το μεγάλο έργο που έκανες αφιλοκερδώς 2 χρόνια, κατάλαβα πόσο μπροστά θέλεις να μας πας. Και τα κατάφερες. Ήδη κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη και αισθάνομαι υπερήφανος για την ηγεσία μου, που ακολουθεί πιστά τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Σ’ ευχαριστώ πολύ Ευάγγελε Βενιζέλε. Υποκλίνομαι μπροστά στη διαπραγματευτική σου δεινότητα. Ναι, έχεις δίκιο. Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ, ούτε με 800. Όταν, όμως, σε λίγα χρόνια θα κατανοήσουν όλοι σε τι ευτυχία θα ‘ναι η χώρα, θα δικαιωθείς. Μπορεί να μη ζουν πολλοί. Μπορεί να ‘χουν φύγει σε άλλες χώρες για να ζήσουν. Κρίμα, γιατί δεν θα μπορέσουν να σε δικαιώσουν όπως εγώ τώρα.

Πόση χαρά νοιώθω που, επιτέλους, θα καθορίζω εγώ τη σύμβαση εργασίας μόνος μου. Χωρίς άλλους πάνω απ’ το κεφάλι μου. Θέλω τόσα;  Αυτά που μου δίνουν θα παίρνω. Και θα ‘χω ψηλά το κεφάλι ότι τα κατάφερα μόνος μου.

Πόσο σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από άχρηστους Οργανισμούς, όπως αυτούς της Εργατικής κατοικίας και Εστίας. Αμάν πια μ’ αυτή την εργατική τάξη. Όλο ζητούσε συνεχώς. Και από δουλειά τίποτα. Είχε δίκιο ο ΓΑΠ που έλεγε ότι είμαστε χώρα διαφθοράς και τεμπελιάς.

Σ’ ευχαριστώ και σένα Λουκά Παπαδήμο. Τι λόγος. Τι ανάστημα. Πόσο πειστικός ήσουν. Και όλοι σε υπάκουσαν. Πρέπει ν’ αγαπάς πολύ αυτή τη χώρα. Σ’ ευχαριστώ πολύ και κρίμα που θα ξαναφύγεις πάλι. Έπρεπε να κάτσεις εδώ μαζί μας. Ν’ απολαύσεις το οικοδόμημά σου. Δεν πειράζει. Σώσε κι άλλες χώρες. Το αξίζεις

Σ’ ευχαριστώ και σένα Αντώνη Σαμαρά. Γιατί πριν χρόνια, που ήμουν κοντά σου στην Πολιτική Άνοιξη, μ’ έμαθες τι σημαίνει συνέπεια και συνέχεια στο έργο σου. Πόσο σε χάρηκα γι’ αυτή σου τη συνέπεια. Αταλάντευτος. Δεν ξέφυγες γραμμή. Ό,τι υποστήριζες το έκανες πράξη. Πάντα πίστευα ότι είσαι άνθρωπος της ρήξης. Και πόσο σε χάρηκα σ’ αυτή τη ρήξη με τον ΓΑΠ. Μα, τα ανέτρεψες όλα. Σ’ ευχαριστώ γιατί τώρα που θα γίνεις πρωθυπουργός (αν βέβαια σε ψηφίσει ο κόσμος) θα αισθανθεί ότι ξέρει πού πηγαίνει αυτός ο λαός. Ότι δεν θα ‘χει κάποιον που θα αλλάζει στάση και πράξη ζωής.

Σ’ ευχαριστώ Αντώνη μου, γιατί έσωσες τον 13ο και 14ο μισθό. Μπορεί να χάσαμε τους άλλους 12, αλλά ο 13ος και 14ος ήταν θέμα τιμής για μας. Και ευτυχώς που δεν έκανες τίποτα στη Ρωσία που πήγες. Φοβήθηκα μήπως αν παθαίναμε κάτι, έπαιρνες βοήθεια από το χριστιανικό τόξο που κάποτε θαύμαζες και στήριζες ως σημείο λύσης. Μόνο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας και μας πονάνε. Έχεις σπουδάσει εκεί και ξέρεις. Πόσο υπερήφανο μ’ έχεις κάνει που μ’ έχεις δικαιώσει όταν μιλούσα για σένα και έλεγα ότι είσαι ελπίδα γι αυτό τον τόπο. Ότι δεν κάνεις κολωτούμπες. Ότι έχεις όραμα για τον τόπο. Ότι είσαι ηγέτης. Σ’ ευχαριστώ που με δικαίωσες.

Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τη κυρία  Ντόρα Μπακογιάννη. Με τι πόνο ψυχής μας στήριξε όλους. Πόσο μας αγαπάει. Και πόσο την έχουμε αδικήσει. Έβαλε κι αυτή μια βοήθεια ώστε να γίνει η χώρα καλύτερη. Σ’ ευχαριστούμε δακτυλιδόστομη και αγγελοκαμωμένη. Ο Θεός να δίνει χρόνια στην οικογένειά σου.

Μακάρι να μπορούσα να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 199. Σώσατε τη χώρα. ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ. Από αύριο τα ράφια θα ‘ναι πάλι γεμάτα. Και θα παραμείνουν γεμάτα, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, αλλά δεν θα ‘χουμε χρεοκοπήσει όπως ήθελαν οι άλλοι 101. Τα βδελύγματα. Οι ανόητοι. Οι ανθέλληνες.

Να ευχαριστήσω προσωπικά το φίλο Γιάννη Βούρο, που αντιστάθηκε όταν οι άλλοι παραιτούνταν ή έλεγαν όχι και που έδωσε άλλη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της. Μας έσωσες Γιάννη. Σ’ ευχαριστώ. Στα 2 χρόνια που μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι ό,τι μου είπες το έκανες. Τίμησες την ψήφο που σου έδωσα και σε πίστεψα. Κι αν αύριο περνάμε δύσκολα, χάρις σε σένα η ΑΕΚαρα μας θα χει γήπεδο. Είναι λίγο αυτό; ΟΧΙ. Είναι έργο ζωής. Σ’ ευχαριστώ.

Και καλά κάνατε οι αρχηγοί και διαγράψατε τους αντιρρησίες. Αυτό έλλειπε. Είχαν καμιά ιστορία κάποιοι απ’ αυτούς πίσω τους;  Όχι, βέβαια. Εσείς είστε η Ιστορία μας. Το Μέλλον μας. Οι Ηγέτες μας. Κρατείστε όλοι μέσα σας αυτά τα πρόσωπα που μας πήγαν τόσο ψηλά. Που κράτησαν ψηλά το Ευρώ μας και όλα τα Χρηματιστήρια του κόσμου. Μπράβο σας. Και να στε σίγουροι ότι στις επόμενες εκλογές θα σας θυμηθούμε και θα σας το δείξουμε…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ υπόκλιση του Πορτογάλου και η προσευχή του Έλληνα
Επόμενο άρθροΚάποιοι κατευθύνουν την ψήφο μας…
Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Κατάκολο της Ηλείας και μεγάλωσε στη Πάτρα. Αποφοίτησε από την Δραματική σχόλη του Γ.Θεοδοσιάδη στην οποία υπήρξε καθηγητής από το 2001-2006. Έχει υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεάτρου και έχει συμπρωταγωνιστήσει με κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς. Το 1987 βραβεύεται με το βραβείο "Κάρολος Κουν" για την ερμηνεία του στο έργο "Ξενοδοχείον ο παράδεισος" του Ζωρζ Φευντώ σε σκην.Ρότζερ Ουίλιαμς. Το 1993 κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης στο νομό Αχαΐας. Σπουδαιότερες παραστάσεις που έχει συμμετασχει: "Τέλος του ταξιδιού", "Φιλούμενα Μαρτουράνο", "Έγκλημα και τιμωρία", "Οι Άθλιοι", "Θεσμοφοριάζουσες", "Ιππείς", "Του Κουτρούλη ο γάμος", "Ταρτούφος", "Η τύχη της Μαρούλας", "Ψέμα στο ψέμα", "Δυό τρελοί παραγωγοί" κ.α.. Έχει συμμέτοχες στην τηλεόραση: "Δέκα μικροί μήτσοι", "Κάτω από την Ακρόπολη", "Βέρα στο δεξί", "Πολυκατοικία", "Τι ψύχη θα παραδώσεις", "50-50" κ.α.. Επίσης έχει συμμετάσχει και στον κινηματογράφο: "Απουσίες", "Safe sex", "Λουκουμάδες με μέλι".

90 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Παύλο ξέχασες εκτός από τις ευχαριστίες σου/μας -λόγω μέρας βρε παιδί μου- να χαρίσεις κι όλη σου/μας την αγάπη! Όρκος αγάπης σε όλο το τίμιο Ελληνικό Αγωνιστικό κοινοβούλιο λοιπόν….ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ.!! ΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ!!! ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

 2. Δούλοι στο …κόμμα τους
  Δυνάστες στον …Λαό τους

  Υποτακτικοί στον …Έναν
  Δικτατορικοί στους …πολλούς
  ….
  ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ θα κρατήσουν στην περίπτωση (έστω υποθετική-λέμε τώρα..)
  Που ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ έρθει με εντολές έξωθεν…
  ….
  Ύπτια ???
  ..
  Μπρούμουτα ????

  Ιεραποστολικά ???
  …..
  Μάλλον θα αυτοσχεδιάσει τότε ο …ΛΑΟΣ
  Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι:
  Ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ….ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ!!!!!!
  ……
  ΥΓ
  Και κατά το Σύνταγμα ο Λαός είναι ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ….σωστά ????
  ……..

 3. Κε Χαικάλη, οι σκέψεις γυρνάνε συνεχώς και σε ζαλίζουν, στο τι φταίει και οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται, δεν σκέφτονται, δεν προβληματίζονται, κατάντησαν φυτά που περιμένουν να τους ποτίσουν και να συνεχίζουν να ζουν.
  Να ζούν με το εύπεπτο, με το εύκολο και μόλις δυσκολευτούν να ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα.
  Κρίμα για τους αγώνες σας, τους αγώνες των παλιών που πίστεψαν ότι κάτι θα αλλάξει.
  Η συνταγή ήταν εύκολη, αλλά αδιανόητο να πετύχει για αυτούς που σκέφτονται, έστω και λίγο.
  Η χειραγώγηση ενός λαού πρός τη αποχαύνωση, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να γίνει εδώ, αλλά δυστυχώς πέτυχε και τωρα ψάχνουμε να βρούμε τη λύση.
  Λύση δεν υπάρχει, γιατι έπρεπε να είχε χτιστεί από τον καθένα μας, στο σπίτι μας και στο σχολείο, από εμας τους ίδιους στα παιδιά μας.
  Και τι τους κληρονομήσαμε?,τον άκρατο καταναλωτισμό, την αποχαύνωση της τηλεόρασης και το χειρότερο από όλα, την κριτική προς όλους, αλλά όχι του εαυτού μας.
  Να μας χαίρονται, γιατ’ι πετύχαμε όλους τους στόχους…τους!

 4. Ενα και μόνο ένα ευχαριστώ
  Σε σένα κύριε Χαϊκάλη που σε πάμε και θέλουμε πάντα να είσαι η επιτομή της πολιτικής σκέψης στην «Τέχνη». Τέτοιους πνευματικούς ταγούς θέλουμε, που ενώ περίμεναν από τον Σαμαρά (1993) και από τον Βούρο (2009) να τους σώσει, κάποια μέρα ξύπνησαν και μας είπαν ότι έπεσαν από τα σύννεφα. Προφανώς σειρά έχει ο Κουβέλης.Ζήτω ο λαϊκισμός, Ζήτω ο καιροσκοπισμός.

 5. κ. Χαικαλη,

  Λαικιζετε. Απο εναν πανεξυπνο ανθρωπο οπως εσας δεν περιμενα αυτο το αρθρο. Εξεπλαγην!Για τη κριση δεν φταινε ουτε οι πολιτικοι που για μενα οι περισσοτεροι ειναι απατεωνες με επισημοτητα. Ουτε τα σκαναδαλα ουτε τα κλεμμενα.
  Κυριως φταινε τα εκατομμυρια των Ελληνων που φηφιζαν για 40 χρονια, που εκαναν πασης φυσεως λαμογιες στις συναλλαγες τους, που χρηματιζονταν και χρηματιζαν απο τον πιο μικρο ως τον πιο μεγαλο, που σχεδον ολοι μα ολοι φοροδιεφευγαν, που εκαναν 1 μηνα διακοπες το καλοκαιρι, που εκλειναν τα λιμανια στους τουριστες, που πηγαιναν στα μπουζουκια με δανεικα, που ψηφιζαν με ιδιοτελεις σκοπους, που εκαναν την καλοπεραση επιστημη, που δεν απαιτησαν μαζικα και με μανια την τιμωρια των επιορκων κυβερνωντων και την επιστροφη των κλεμμενων.
  Ας μην τα ριχνετε λοιπον εσεις που εχετε μεγαλη δημοφιλια στους πολιτικους ουτε στην κακια ΕΕ. Πανω απο ολα φταινε οι Ελληνες και η κουτοπονηρη νοοτροπια που επεδειξαν εδω και 4 δεκαετιες.

  Φιλικα,

  Αγγελος Φωκας

 6. Κύριε Χαϊκάλη, με την άδεια σας, θα ήθελα με την αφορμή του άρθρου σας να δώσω και εγώ τις ευχές μου στους σωτήρες μας, και στις 300 ψυχάρες εκεί μέσα. Τώρα πού μας σώσατε και όπως λέγατε την Κυριακή στη βουλή κάνατε το χρέος σας για να διορθώσετε όσα δεν κάνατε 40 χρόνια, σας εύχομαι Καλό Ταξίδι προς τον Εωσφόρο, κοινώς άντε στο διάολο, ξέρετε το δρόμο. Αν τον ξεχάσατε, ναι θα σας τον θυμήσουμε στις εκλογές, αλλά ίσως και νωρίτερα…

 7. Κύριε Χαϊκάλη,

  πέρα από το επιτυχημένο -πλην όμως πικρό- χιούμορ, διαφωνώ ριζικά με όσα υποστηρίζετε. Όχι διότι έχετε άδικο για όσα φέρνει -και- το νέο Μνημόνιο αλλά, διότι κάνουν λάθος όσοι τα βάζουν με τα Μνημόνια(1 και 2), γενικώς. Όταν φτάνεις στον πάτο(που δεν έχει πάτο..) και βγαίνεις στη γύρα για δανεικά και κανείς δεν σού δίνει, πλην των εταίρων, τότε δεν έχεις και πολλά να διαπραγματευτείς αφού βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο. Η «πατριωτική λύση» της μούτζας προς τους δανειστές, πρόσκαιρα θα μάς «φτιάξει» ως λαό «περήφανο», αλλά κατόπιν θα είμαστε στο έλεος της κατάρρευσης(πού ήταν άραγε η «περηφάνεια» μας όταν ψηφίζαμε όλους αυτούς τούς καραγκιόζηδες που μάς έφεραν στο τραγικό αυτό κατάντημα; Τότε, είμασταν «υπερήφανοι» που τούς επιλέγαμε έναντι κάποιων άλλων;;).
  Σκεφτείτε: αφού τα καταφέραμε να καταρρεύσουμε ως χώρα, ως κράτος, ως κοινωνία όταν επί δεκαετίες οι «κουτόφραγκοι» μάς έστελναν κάθε τόσο τα γνωστά «πακέτα στήριξης», πολλών δισεκατομυρίων ευρώ(ξεκινώντας πριν από 30 χρόνια περίπου με το περίφημο «πακέτο Ντελόρ»), αναλογιστείτε πόσο «σπουδαία» θα τα φέρναμε βόλτα σήμερα, μόνοι κι έρημοι κι άφραγκοι και με το ίδιο πολιτικό προσωπικό της -ασυγχώρητης- συμφοράς.

  Δεν φταίνε επομένως τα Μνημόνια, τα πρώην, τα νυν και τα επόμενα. Αυτά είναι οι θλιβερές συνέπειες μιας αλόγιστης πολιτικής πρακτικής και νοοτροπίας που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έως πριν 2 χρόνια, επικροτούσαν οι περισσότεροι των Ελλήνων…

  Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να μάθουμε πλέον να ζούμε με αυτά(τα απάνθρωπα εν πολλοίς αλλά αναγκαία μνημόνια), αφού κανείς πολιτικός δε νοιάστηκε να μάς πει την αλήθεια 30 χρόνια τώρα για το πώς οφείλει να πορεύεται μία σύγχρονη κοινωνία, μία σοβαρή χώρα. Να μάς νουθετήσει, να μάς επιστήσει την προσοχή ότι η χώρα μας, δεν είναι μια αόριστη έννοια, δεν είναι κάτι το γενικό και αόριστο που αφορά μόνο στον γεωγραφικό μας προσδιορισμό – είναι το κοινό μας ‘καράβι’, η κοινή μας μοίρα, την οποία έχουμε υποχρέωση(για το καλό το δικό μας τελικά)ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΗΝ, την ΕΛΛΑΔΑ μας, να την προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού.

 8. Για σενα Παυλο Χαϊκάλη 1000 ευχαριστώ, για αυτό το δημοσίευμά σου, Τους ευχαρίστησες όλους με τον σωστό τρόπο, μπράβο σου, Εκτός απο υποκριτική έχεις και πένα, Σευχαριστώ.

 9. Κε Χαικαλη,

  Για να καταλαβετε γιατι θα επρεπε να ευχαριστειτε τους 199 (τα οποια -ομολογουμενως πολλα – λαθη τους στο παρελθον), διαβαστε αν ευχερειτε το σημερινο αρθρο του Κου Καρελια. Εαν εχετε αντιρρησεις, θα ηθελα παρα πολυ να μου εξηγησετε πιο ειναι το εναλλακτικο πλανο που εχετε υπ’οψη σας- αλλα χωρις σλογκαν παρακαλω, χειροπιαστες και αιτιολογημενες λυσεις παρακαλω.

  Μετα Τιμης

  Μιλτος Μακρης.

 10. Αν δεν είχε ψηφιστεί το ΝΑΙ και σήμερα οι τράπεζες είχαν κατεβάσει ρολά για να αποφύγουν τον πανικοβλημένο κόσμο που δεν είχε προλάβει να σηκώσει τα λεφτά του από τα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο (γιατί αν δεν το ξέρετε, τα ΑΤΜ άδειασαν αυτές τις μέρες), αν ζούσαμε την ανακοίνωση της πτώχευσης (γιατί με το ΟΧΙ στα μέτρα ερχόταν και το ΟΧΙ στα λεφτά), τη στάση πληρωμών, τα πρώτα συσσίτια, την κατάρρευση των Ταμείων, το κλείσιμο μαγαζιών, το πλιάτσικο, την εξαθλίωση,

  τότε να δούμε αν θα ειρωνευόσασταν το Βούρο.

  Έχετε οι αντιμνημονιακοί ένα κόλλημα: Ξεχνάτε ότι δεν αρκεί να πούμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Πρέπει να ξέρουμε πού μπορούμε να πούμε ΝΑΙ. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση και δεν την ξέρουμε;
  Η μόνη εναλλακτική είναι της χρεωκοπίας με το επιχείρημα ότι θα ταλαιπωρηθούμε λίγο για κάποιο διάστημα και μετά η οικονομία μας θα ανθίσει!
  Όσο ανθισε και πριν το ευρώ…

  Άλλο θέμα λοιπόν ότι η κατάσταση είναι δυσάρεστη και δύσκολη και άλλο ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Αλλά απορώ πώς προτιμάτε από τη σημερινή κατάσταση τη χρεωκοπία. Τα ίδια άκουγα και το 2010.

 11. Το άρθρο του κου Καρελιά το διαβάσατε; Ελπίζω να το διαβάσατε
  για να δείτε ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, που κάποιοι την ενστερνιζό-
  μαστε.Και , φαντάζομαι , μας δίνετε αυτό το δικαίωμα ….

 12. Τα πραγματα ειναι μοιρασμενα.Οι μισοι Ελληνες θα θυμουνται τους 199 που ψηφισαν υπερ,αλλα και οι αλλοι μισοι τους 42 που ψηφισαν κατα.Μενει να δουμε ποιους θα δικαιωσει η ιστορια.Το σιγουρο ειναι οτι για καποιους η πολιτικη τελειωσε.Καποιοι βεβαια απο τους 42 ελπιζουν σε κωλοτουμπα τυ αρχηγου(κατι πηρε το αυτι μου).Ξερετε,φρασεις του τυπου μα δεν το εννοει ο Αντωνης η ο Γιωργος κλπ.Αυτοι θα καταψηφιστουν κι απο τους μεν και απο τους δε.Θα φροντισει ο κοσμος να μην ξαναδουν ουτε με κιαλια το κτιριο της Βουλης.

 13. Κριμα κυριε χαικαλη μου που δεν καταλαβαινουν ποοοσο τους ευγνωμονουμε γι’αυτη την ψηφο τους,που μας εσωσε απο την καταστροφη.Εσωσαν την ελλαδα(για τους ελληνες δεν ειμαι βεβαιη,αλλα δεν πρεπει να κολλαμε σε ασημαντες λεπτομερειες).Θεωρησαν-κακως-οτι στις επομενες εκλογες θα τους «μαυρισουμε» και καποιοι απ’αυτους σκεφτονται να μη θεσουν υποψηφιοτητα αυτη τη φορα(καπου το διαβασα αυτο για την κ.διαμαντοπουλου).Κι οπως ευστοχα σχολιασε καποιος,αν κατι τετοιο συμβει,θα ζησουμε στιγμες βορειας κορεας.Τοσο βαρυς θα ειναι ο θρηνος….

 14. Κε Χαικάλη συμφωνώ με το άρθρο σας, ένα σημείο θα ήθελα να επισημάνω. Μην είστε σίγουρος πως με το Βούρο η ΑΕΚ θα χει γήπεδο ειδικά μετά τη στάση του αυτή με το μνημόνιο!!!! Είμαι κάτοικος της Φιλαδέλφειας και επειδή ασχολούμε με τα δημοτικά είναι πολλά τα »μαύρα» σημεία της τροπολογίας που μπορούν να προσβληθούν!!!

 15. Ax κυριε Χαικάλη! Στο κείμενο σας αναδεικνύετε την έννοια της συνέπειας ως πολιτική υποχρέωση, πλήν όμως, γνωρίζετε οτι στη σύγχρονη ελληνική και οχι μόνο πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οσοι ακόμη «κοιτούν τ άστρα» κατά τον ποιητή, μάλλον αποβάλλονται βιαίως από το σύστημα το οποίο χαρακτηρίζουν κανόνες συμμμόρφωσης με αυστηρές κυρώσεις για τους αποκλίνοντες…

 16. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική κάνουμε ή αναπαράγουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Τα βδελύγματα. Οι ανόητοι. Οι ανθέλληνες κ.λπ. Μερικοί πιστεύουμε πως το καλύτερο για την χώρα είναι να παραμείνει στο ευρώ, και μερικοί πιστεύουμε πως το καλύτερο για την χώρα είναι να βγεί απ’ το ευρώ. Ούτε οι μεν ούτε οι δεν θέλουμε το κακό της χώρας. Στον τρόπο, στον τρόπο που θα έρθει το καλύτερο για την χώρα έχουμε άλλα θέλω, όχι σε τίποτ’ άλλο. Ας υποστηρίζει λοιπόν κανείς ελεύθερα τον τρόπο με τον οποίον πιστεύει ότι θα ξανασταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, χωρίς να χρησιμοποιεί διχαστικούς χαρακτηρισμούς,
  Κε Χαίκάλη όσο λάθος ήσασταν πριν λίγους μήνες που μας μιλούσατε για τον Σαμαρά και τις θέσεις του, και εμείς σας λέγαμε καλά δεν καταλαβαίνετε ότι τα λέει αυτά επειδή είναι αντιπολίτευση. Άλλο τόσο λάθος είστε και σήμερα που πιστεύετε ότι εάν δεν περνούσε το μνημόνιο, θα διατηρούσαμε τους μισθούς μας.
  Πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα το 2009 χρεοκόπησε. Το ΔΝΤ και τα μνημόνια δεν ήρθαν για να μας διατηρήσουν τους μισθούς που είχαμε. Ήρθαν για να μας γλιτώσουν απ’ τα χειρότερα.Πραγματικά πιστεύετε πως η γριούλα με την συνταξούλα της θα ζούσε καλύτερα εάν δεν ψηφιζόταν τα μέτρα;

 17. σε ευχαριστουμε και σενα παυλο χαικαλη που τα λες εξω απο τα δοντια….μα προσωπικά σε ευχαριστω πιο πολλη για την σειρα του mega πολυκατοικία που <> έμμεσα κανόνες ηθικης στους νεους και τροπους εκφρασης που ταυτίζονται υπεροχα με την ελλαδα μετα το δ.ν.τ…..α ξεχασα μαλλον ηταν χιουμοριστικη σειρα και εγω ειμαι λιγο υποχόνδριος

 18. Αγαπημένε μου ηθοποιέ Παύλο,

  συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Συνέχισε να αρθρογραφείς, βλέπεις υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που δεν έχουν πεισθεί ότι τα μνημόνια μας οδηγούν 1000% στην καταστροφή.

  Υπάρχουν πολλοί αφελείς ακόμη αλλά δυστυχώς υπάρχουν και αρκετοί πουλημένοι που αρθρογραφούν υπέρ των μνημονίων θέτοντας ως κυριότερο επιχείρημα το σάπιο πολιτικό σύστημα που διάβρωσε το κράτος και πως για να αλλάξει αυτό πρέπει να βάλλουμε νταβατζήδες πάνω απ’ το κεφάλι μας και να λιμοκτονήσουμε ταυτόχρονα.

 19. ΑΧ ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΥΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ. ΚΑΠΟΤΕ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΑ ΛΕΦΤΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ Σ’ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 20. μπραβο κύριε Χαικάλη. Οι 199 ήταν ανθέλληνες και θα τους τελειώσουμε . Σας περιμένουμε υποψήφιο να σας ψηφίσουμε και μόλις εκλεγείτε,μέσα από εθνικά περήφανες πολιτικές θα σώσετε την χώρα και θα κάνετε πλούσιους τους Έλληνες.
  Υ.Γ. Για την απόλυτη επιτυχία της πολιτικής σας θα σας πρότεινα να συστρατευτούν μαζί ο Αλέξης (ζάπλουτος εργατολόγος), Γιώργος Παπαδάκης δίασημος αφουγκραστής,γνώστης και λητης λαικών προβλημάτων(καθ ότι πάμφτωχος και αυτός και άλλοι και άλλοι πτωχοι και ευαίσθητοι συμπατριώτες μας.

 21. Δεν είναι δύσκολη η κλάψα. Εύκολη είναι. Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς λόγους να είμαστε δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι, απεγνωσμένοι. Και όλοι μας μπορεί να έχουμε κλαψουρίσει και κάποτε. Μετά όμως από την κλάψα σκουπίζουμε τα δάκρυα και κοιτάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μόλις σκουπιστείτε, φυσήξετε τη μύτη και ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπο, θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να διαβάσω τι ακριβώς θεωρείτε πως έπρεπε να έχει γίνει, αλλά και τι προτείνετε να γίνει εφ εξής.

  Εντός σεναρίου σας έχω απολαύσει πολλές φορές. Εκτός σεναρίου ομολογώ πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχω απογοητευτεί.

 22. Κυριε/α AGGELOS
  Διαβαστε η ξαναδιαβαστε παρακαλω την Πενθιμη Συνουσια του κυριου Χαικαλη.Δεν λαικιζει.Ειναι εξοργισμενος.

 23. ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΠΑΥΛΟ…ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΛΑΙΚΙΖΕΙΣ…ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠ ‘ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ…ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΠΑΥΛΟ…ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ…ΑΑΑΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ…ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ…ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΚΟΥΡΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΛ ΝΤΟΤ!!!!

  Υ.Γ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑΝ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΑΡΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΔΗ!!!!!

 24. Συγχαρητήρια κύριε Χαικάλη. Είπατε όλα όσα θα ήθελαν να πουν χιλιάδες κόσμου αλλά δε έχουν τον τρόπο να βγάλουν προς τα έξω τις σκέψεις τους. Πάντα πίστευα ότι εκτός απο υπέροχος ηθοποιός είστε και ένας βαθειά σκεπτόμενος άνθρωπος.

 25. Φιλε Παυλο.
  Αν εξαιρεσεις τον Βουρο,οι αλλοι 4 εκλεγονται βουλευτες τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια.Πιστευω οτι ειναι καιρος να τα βαλουμε και με τον εαυτο μας.Εμεις παμε στην καλπη και εχουμε την ευθυνη για αυτους που ψηφιζουμε.Τα ψευτικα τους λογια δεν μπορει να ειναι δικαιολογια για μας.

 26. Οποιος αποφασιζει να βγαλει την ψυχουλα του (αφου του την εχουν «βγαλει» αλλοι πρωτα) λαικιζει τωρα?
  Σε ολα τα αλλα συμφωνω.

 27. Μην μασάς Παύλο. Κάποιοι ενοχλήθηκαν με το πικρό χιούμορ σου. Τέλος πάντων εγώ είμαι μαζί σου. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι ξυπνήσαμε από το λήθαργο και να κοιτάξουμε προς αλληλέγγυες πολιτικές…. Προς το παρόν ευχαριστούμε τους 199, διότι το είπε ο Πρωθυπουργός, αν κάνουμε στάση πληρωμών μέχρι και ufo από τον Άρη θα έρθουν στη γη……

 28. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ?ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΑΦΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ?ΠΟΙΟΙΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ?ΞΕΡΑΜΕ ΤΗ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΣΑΚΣ ΕΜΕΙΣ?ΞΕΡΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ?ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ?ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΙΚΙΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΙΚΡΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ

 29. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ?ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?ΞΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΣΑΚΣ?ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ?ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ?ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΔΕ ΛΕΩ.ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ.ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΠΟΙΟΣ Ν ΑΚΟΥΣΕΙ.ΔΕΝ ΛΑΙΚΙΖΩ ΦΙΛΕ.ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

 30. Καλημερα και απο εμενα ,
  ημερα ευχαριστιων στην αρεια φυλη της Ελλαδος!!!!!
  Ποιους?
  ΤΟΥΣ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Υ Σ ΜΑΣ????????

 31. Καλημέρα ,
  φως στις σκέψεις μας και στον καημό μας!!!!
  Η δύναμη της σάτυρας είναι μεγαλύτερη από τις φωνές!!!!!
  Πολύ έξυπνο!!!!!!

 32. Μπράβο βρε Παύλο. Σωστά τα λές.
  Εκείνο που όμως δε λες είναι ότι σ’ αυτή τη χώρα ζουν οι Έλληνες που τα ξέρουν όλα και είναι σεισμολόγοι σε περιόδους σεισμού, ενώ γίνονται οικονομολόγοι εσχάτως λόγω των περιστάσεων.
  Ξέρεις……το ίδιο που κάνουν οι ηθιοποιοί (ο θεός να τους κάνει) που η δημοσιότητα τους δίνει το δικαίωμα να παπαρολογούν και να λένε λόγια ωραία και προπάντων αρεστά στους Ελληνάρες. ….. …Αυτά όμως μας έφαγαν………..

 33. ωραια ολα αυτα ομως με λαθος στοχο. οι μισθοι των 400 ευρω ηταν ευγενικη προσφορα της κομματικης νομεκλατουρας σε αυτους που πολυ ευστοχα ο καραμανλης ο νεοτερος αποκαλεσε νταβατζηδες. δεν ειναι ουτε προσφορα στον ευρωπαιο ουτε εκδουλευση στον αμερικανο.
  δεν ειδατε που μολις ψηφιστηκε το μνημονιο οι τραπεζες που εχουν δανεισει τα κομματα συνταξαν διακανονισμο για εξοφληση και μερικη παραγραφη των δανειων? αν θελετε να δειτε που πουλαν την ελλαδα κοιταξτε εντος και οχι εκτος.

 34. Κυριε Φωκα
  Αν η ηγεσια μας δεν μας επετρεπε να ειμαστε λαμογια, δεν θα ειμαστε . Αλλα τους βολευε να μας διαφθειρουν γιατι ετσι μας κρατουσαν στο χερι. Αν ηταν αμεμπτοι, αναγκαστικα θα ειμαστε και μεις. Για σκεφτειτε το λιγακι.

 35. Αν το να λες είναι την αλήθεια είναι λαϊκισμός τότε ναι κάποιοι είμαστε λαικιστες. Μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε έλληνες όταν κάποτε μας είχαν για παράδειγμα πολιτισμού και ζωής. Μας είπαν ότι έσωσαν την Ελλάδα αλλα σκότωσαν τους έλληνες. Μας έκαναν σαν ένα χωράφι που του έριξαν φάρμακα για να σκοτώσουν τα ζιζανια και μαζι τους σκότωσαν ότι υγιές υπήρχε με αποτέλεσμα να μην καρποφορήσει ποτε. Ε όχι δεν είμαστε μόνο γη είμαστε και άνθρωποι. Με ανάγκες , οράματα. Όταν δεν θα μπορούμε να ζήσουμε γιατί δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα απο τα απαραίτητα αγαθά καθημερινής διαβίωσης και επιβίωσης , όταν δεν θα μπορούμε να απαντήσουμε στα παιδια μας στα γιατί και πως αφήσαμε εμείς οι μεγάλοι να φτάσουμε στον γκρεμό και το μόνο που μπορούμε να τους δώσουμε είναι όνειρα , που και αυτα σε λίγο θα τα φορολογησουν , γιατί τους καταστρεψαμε το μέλλον τους , το μέλλον μας , τότε θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να πούμε ότι εμπιστευτηκαμε λάθος ανθρώπους που με λάθους χειρισμούς μας έβαλαν σε λάθος δρόμους με ψεύτικες υποσχέσεις. Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι και όλοι έχουμε δικαίωμα να φωναξουμε ότι θελουμε κάτι καλύτερο για αυτη την χώρα που ζούμε. Γιατί πολυ απλά θελουμε να ζήσουμε σε αυτη την χώρα. Γιατί την αγαπάμε αυτη την χώρα. Γιατί παλαιψανε κάποιοι για αυτη την χώρα για να μπορούμε εμείς τώρα να λέμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Έχετε λοιπόν απόλυτο δίκιο κύριε Παύλο να ευχαριστητε ειρωνικά τους 199 και να ευχαριστησετε και όλους τους υπόλοιπους που πέρασαν τόσα χρονια απο τα έδρανα της βουλής και συνέβαλαν ο καθένας τους με τον τροπο στην καταστροφή του ελληνικού λαού και στο μέλλον αυτού του λαού που είναι η νέα γενιά , η οποία σταμάτησε να κάνει όνειρα αφού όπως έχετε γράψει σε άλλο άρθρο σας είναι μια νεκρή γενιά η οποια προέκυψε απο μια πενθιμη συνουσια!!!

 36. Κύριε Φωκά,
  Το να κριτικάρεις συγκεκριμένα λάθη σου (γιατί στην τελική ο κος Χαϊκάλης αυτό κάνει) δεν ειναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι η απλοποίηση στο στυλ του «Μαζί τα φάγαμε» που κάνετε εσείς. Τι σημαίνει όλοι φταίμε? Ξέρετε, το κάθε αξίωμα έχει και τις συνεπεις του. Εάν δεν ήταν κατάλληλοι για την θέση που τους εκλέξαμε να μην έβαζαν υποψηφιότητα. Από την στιγμή που θέλησαν μόνοι τους να αναλάβουν τις συγκεκριμένες ευθύνες, ε τότε ναι, αυτοί φταίνε και θα πληρώσουν.
  Γιατί ξέρετε τι συμβαίνει μέσα από όλη αυτή τη δυστυχία? Πέφτουν οι ταμπέλες που φοβίζανε του στυλ, αριστερος , δεξιός, συντηρητικός, ευρωσκεπτικιστης και οι υπόλοιπες @@ριες. Στο τέλος θα ξαναγίνουμε μία οικογένεια, και θα φάμε αυτούς που πάνε να κλέψουν το ψωμί από το τραπέζι μας.
  Φιλικά

 37. Αγαπητέ Παύλο, καταλαβαίνω την πίκρα σου και την στενοχώρια σου, όπως όλων μας, αλλά νομίζω ότι λαικίζεις συνάμα. Διαφωνόντας πλήρως με τους Γιωργο-Σαμαράδες και άλλους όψιμους σωτήρες, που μας οδήγησαν εδώ, είμαι ταυτόχρονα εντυπωσιασμένος με την ευκολία που έγκριτοι αναλυτές όπως ο κ. Βαρουφάκης, που επίσης σέβομαι, ορκίζονται ή είναι υπερσίγουροι ότι οι Σόιμπλε και Μέρκελ, δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη γιατί το κόστος θα είναι μεγαλύτερο πρώτα γι αυτούς. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι μοχλοί πίεσης, στους ίδιους, λες και λειτουργούν στο κενό, και ο κ. Βαρουφάκης ήταν εκεί που τα λέγανε και τα άκουσε όλα. Αποκλείουμε μια παράλογη απόφαση – να μας πετάξουν έξω – γιατί το κεφάλαιο δρα ψυχρά και λογικά. Λες και ήταν λογικό να νομίζουν οι Ναζί ότι θα καταλάβουν τον κόσμο όλο, και θα τον έχουν εσαεί κάτω από την μπότα τους. Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι αυτοί που έχουν τον πιό «δυνατό» επαναστατικό λόγο,είναι οι πρώτοι που έχουν αποσύρει τα Ευρώ τους από τις τράπεζες και ή τα έχουν σε λογαριασμούς εξωτερικού, ή στο σπίτι τους. Διάολε, και να γίνει και κάτι, τοτε θα αξίζουν πολύ περισσότερα!!! Πως μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι ότι όλοι μπλοφάρουν, και πως εμείς για μια ακόμη φορά – οι γάτοι – τόχουμε δει!! Κι αν γίνει καμμιά στραβή, τότε ποιός και με ποιόν τρόπο αναλαμβάνει την ευθύνη; Ή μηπως τότε ένα άρθρο του στυλ ο καπιταλισμός τρώει τα παιδιά του, ή ένας αφορισμός του στύλ τρελάθηκαν οι Γερμανοί, ξεμπερδεύουμε. Όπως συνήθως ο κοσμάκης που δεν έχει καταθέσεις να αποσύρει και κονέ με εξωτερικά, θα υποστεί τις επιπτώσεις του ..χαλαρού – σιγά τώρα που θα μας χρεωκοπήσουν.. αντιμνημονιακού αγώνα.

  Νομίζω λείπει η ευθύνη και σοβαρότητα. Δεν υπάρχει πιό εύκολο επιχέιρημα από το να στοχοποιούμε τους 199, που έχουν το δικό τους ατόφιο και τεράστιο κομμάτι ευθύνης. Αλλά όποιος πιστεύει ότι εκεί εξαντλούμε την κριτική μας και τους αφορισμούς, τότε απλά αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο για λαικισμούς του χειρίστου είδους, τζάμπα μάγκες, κλπ.

  Παύλο, πάντα μ’ έκανες να γελάω με το πλούσιο ταλέντο σου, αλλά όχι σήμερα. Δυστυχώς οι καιροί του ασπόμαυρου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι και εξωστρεφείς αλλά και εσωστρεφείς. Να καταδικάζουμε τις κάθε υποταγές σε μνημόνια, και επιταγές έξωθεν, από αυτούς που μας δάνειζαν τόσα χρόνια, για να τα κατασπαταλούν οι εκλεκτοί μας, και κολλητοί μας εκλεγμένοι μας.

  Αλλά να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε δημοκρατία, τα τελευταία 35 χρόνια, και κανείς δεν μας έβαλε το μαζαίρι στο λαιμό να ψηφίσουμε τον οιοδήποτε, οπότε η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί οι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί κανείς μας δεν πήγε σε υπουργό να ζητήσει να μπουν τα λαμόγια φυλακή. Μάλλον για «εξυπηρέτηση» είδαμε υπουργό ή βουλευτή την τελευταία φορά.

  Αν δεν παλέψουμε, εμείς οι ίδιοι για μια αξιοκρατική κοινωνία, που θα αντανακλάται στις μελλοντικές μας επιλογές, προσωπικές και κοινωνικές, τότε ούτε το 8ο Μνημόνιο, ούτε οι καινούργιοι 199 της οποιαδήποτε νέας βουλής θα μας σώσουν.

 38. Κύριε Χαικάλη καταλαβαίνω απόλυτα την πίκρα σας για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά έχω μια μεγάλη απορία. Όλα αυτά τα χρόνια εμείς δεν είμαστε, ο απλός λαός που ζητούσαμε από κάθε κομματικό παράγοντα να μας κάνει μια <>; Εμείς δεν είμασταν που λαδώναμε τον κάθε εφοριακό για να μην μας χρεώσει αυτά που μας αναλογούν να πληρώσουμε; Εμείς δεν είμασταν που δεν κόβαμε αποδείξεις; Εμείς δεν είμασταν που πέρναμε φακελάκι; Eμείς δεν είμασταν που τους ψηφίσαμε τους Βουλευτές;
  Είμαι 23 χρονών και από μικρός ακούω όλους γύρω μου για μέσω, για βίσμα, έχω το δικό μου εκεί θα σε φτιάξω! Δεν λέω ότι σε ένα βαθμό δεν φταίνε και οι πολιτικοί ΑΛΛΑ λέω μήπως ΑΛΛΑ πρέπει να κοιτάξουμε να γίνουμε εμείς σωστή ως άνθρωποι, ως κοινωνία και μετά να ρίχνουμε τις ευθύνες στο κράτος γιατί στο κάτω κάτω τις γραφής το κράτος τι είναι από ποιούς απαρτίζεται από μας τους ίδιους.
  Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας.

  Με τιμή
  Νέος των 400εύρω πλέον.

 39. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΥΛΟ, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ? ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ‘ΚΑΜΑΡΙΑ’ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ. ΒΡΕ ΟΥΟΥΣΤ. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Κ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΒΟΥΡΟ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΝΕ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ ΘΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΒΟΥΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ…
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΥΛΟ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
  ΕΚ ΤΙΜΗΣ
  ΣΩΤΗΡΗΣ

 40. Αγαπητέ Παύλο
  Λυπάμαι που διάλεξες αυτόν τον έμμεσο, δημόσιο τρόπο για να επικοινωνήσεις μαζί μου και να με «ευχαριστήσεις» για την στάση μου στη ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής. Αναγκάζομαι λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου να δημοσιοποιήσω την απάντησή μου. Σου θυμίζω πως δεν αμφέβαλλα ποτέ για την υποκριτική σου δεξιοτεχνία-σε σημείο που να μπερδεύεις το κοινό σου χρόνια τώρα με το «δήθεν» ή το αληθινό- αλλά και για την επιλεκτική σου μνήμη. Αυτή η τελευταία είναι ίσως που σε εμποδίζει να θυμηθείς πως στις συζητήσεις μας στα καμαρίνια εγώ αγωνιζόμουν να καλύψω ακόμα και τα βασικά της διαβίωσής μου ξεχρεώνοντας παραγωγές θεατρικές που έδιναν ψωμί σε δεκάδες συναδέλφους μας και κάποιοι άλλοι-ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε- προσπαθούσαν να φοροδιαφύγουν ψάχνοντας φορολογικούς παραδείσους για τις καταθέσεις τους και τρόπους δόλιους, ακόμα και εικονικών δωρεών προς μοναστήρια για να μπορέσουν να μεταφράσουν τα μαύρα κέρδη τους σε πισίνες και βίλες. Αν κοιτάξεις κατάματα, αντικειμενικά τον καθρέφτη σου την ώρα που μακιγιάρεσαι για την επόμενη παράστασή σου και όχι το παραμορφωτικό κάτοπτρο του μοδάτου λαϊκισμού θα παραδεχτείς πως κάποιες τέτοιες υστερόβουλες ενέργειες οδήγησαν εμένα και κάποιους άλλους να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις υψηλού ρίσκου και να βρίσκομαστε απέναντι σε μια ομολογουμένως πληγωμένη κοινωνία. Προτείνω να βγάλεις τον επαναστατικό μπερέ του Τσε Γκεβάρα-δεν πάει σε όλους- και να διαλέξεις ποιο χέρι θα προβάλλεις. Αυτό με την υψωμένη γροθιά ή το άλλο του επαίτη.
  Όσο για την αγαπημένη σου ομάδα την ΑΕΚ θα βοηθούσε περισσότερο αν εκτός από την ειρωνεία σου κατέθετες και τον οβολό σου έστω για ένα εισιτήριο διαρκείας.
  Να είσαι καλά και να προσέχεις στα οδοφράγματα.
  Γιάννης

 41. Συγχαρητήρια, σας εκτιμούσα σαν ηθοποιό, τώρα σας εκτιμώ και ως σκεπτόμενο πολίτη. Η ολιγαρχία της Ελλάδας θέλει μία Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

 42. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΒΟΥΡΟ!!!
  ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΙΚΑΛΗ…ΓΙΑΝΝΗ!!!
  ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΨΗΤΟ!!!
  ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗ (ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΜΑΙ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΗΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ) ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ …ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΤΡΟΠΗ…ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ…ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΛΕΝΕΣ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΝΤΕΣΕΒΟ ΣΟΥ…ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ…ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ!!!
  ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙΣ…ΜΑΤΑΙΟ!!! ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ…ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ…ΕΣΕΙΣ ΠΙΑ »ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ» ΖΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ…ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΤΕΣΕΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ…ΑΣΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ…ΕΣΥ ΠΙΟ ΕΙΧΕΣ;;;

  Υ.Γ.ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΟΥΡΟ…ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ…Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ…ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ …ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΝΑ ΑΝΤΗΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ…ΠΟΤΕ!!!! ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ…109 ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣ…ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ!!!!

  Υ.Γ2.ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ…ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ 0,30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ;;;; ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ!!!

 43. ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ….ΟΛΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΔ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ….ΠΟΘ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!!19 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕ 2 3 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΙΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ!!

 44. μπραβο,τα ιδια συναισθηματα εχω…απο τον κ.ΒΟΥΡΟ τι περιμενες? κατι διαφορετικο? Ελληναρας δεν το παιζει? Ο ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ….

 45. Αγαπητοί συν_σχολιαστές της (συνεχούς) ΚΕΦΑΛΑΙΟγράμματης γραφής,

  τα κεφαλαία στο Διαδίκτυο σημαίνουν ΦΩΝΑΖΩ. Επίσης, δεν τα διαβάζει ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος.

  «Προς γνώση και (όποιος θέλει) συμμόρφωση»

 46. Ομολογώ πως μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνω πολιτική ανάλυση με μηνύματα. Αναγνωρίζω όμως και υπερασπίζομαι την όποια αντίθετη άποψη και ιδεολογική θέση έχει ο οποιοσδήποτε. Αυτό που δεν μπαίνει σε κριτική είναι το αν αναβαθμίστηκα κοινωνικά και ξέχασα την παλιά μου γειτονιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, από την άγνοια. Απαντώ στον φίλο λοιπόν από την Φιλαδέλφεια. Μου γράφεις για το Ντε Σεβώ που είχα. Τώρα λοιπόν σου απαντώ πως δεν έχω καν αυτοκίνητο.. (αλήθεια για ποια Μερσεντές μιλάς?). Όσο για το βόλεμά μου και την όποια περιουσία μου σε παραπέμπω στο δημοσιευμένο πόθεν έσχες μου με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία και την αίτησή μου στον Πρόεδρο της Βουλής να ψάξει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε όποιο βαθμό συγγενείας επιθυμεί. Κι ερχόμαστε τώρα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έγραψε την Κυριακή (στο «Βήμα») ένα άρθρο που άρχιζε ως εξής: «Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου». Αυτή η «διεθνής συνωμοσία»-εξηγεί- ξεκίνησε το 1975! Οπότε ανακύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:
  Πότε ανακάλυψε ο Μίκης αυτή τη συνωμοσία; Ένα χρόνο μετά την ιστορική φράση του «Καραμανλής ή τάνκς»; Μερικά χρόνια αργότερα, όταν υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο αργότερα κατακεραύνωσε; Το 1990, όταν έγινε υπουργός του Μητσοτάκη; Το 2004, όταν τάχθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή; Ο Μίκης δεν πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό από το 1974; Δεν στήριξε όλους τους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης; Ο Μίκης δεν είναι ο πιο ευνοημένος καλλιτέχνης της Μεταπολίτευσης; Η ορχήστρα που φέρει το όνομά του δεν έχει επιχορηγηθεί με εκατομμύρια ευρώ από το κατά τα άλλα χρεοκοπημένο, ελληνικό κράτος; Δεν είχε καταλάβει τίποτα για χρέη και ελλείμματα; Ένας καλλιτέχνης και πολιτικός του δικού του διαμετρήματος δεν πήρε τίποτα χαμπάρι από την κατάσταση που βρισκόταν η χώρα και το 2009 κατέθεσε προσφυγή για να πάρει μερικές χιλιάδες ευρώ αναδρομικά ως συνταξιούχος βουλευτής; Πότε ανακάλυψε ο Μίκης ότι ήταν σάπιο το πολιτικό σύστημα, το οποίο τόσα χρόνια στήριζε απολαμβάνοντας τα αγαθά του; Για την κακοδαιμονία όλων αυτών των χρόνων έφταιγε ο Σόιμπλε;
  Αγαπητέ μου φίλε αν πράγματι θέλουμε κάτι να διορθώσουμε σ΄αυτή τη χώρα ακόμα και μέσα από τις όποιες διαφωνίες μας οφείλουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε αντικειμενικά και αποστασιοποιημένα. Μόνο έτσι θα έχουμε κάποια ελπίδα. Και μακάρι αυτό να το είχαμε διαπιστώσει νωρίτερα έτσι ώστε η άποψή για μια αυτόνομη εκτός Ευρώπης πορεία και επιστροφή μας στη δραχμή να ήταν εφικτή και βιώσιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here