2017 | η χρονιά της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

0
10

Κάθε που πλησιάζει η είσοδος του νέου χρόνου, βάζουμε στόχους.

Ανέφικτους είτε εφικτούς, δειλά ή αποφασιστικά, λίγους ή/και πολλούς. Βάζουμε όμως…

Συνήθως, μετά και την Αργία των Φώτων (σωστά μαντέψατε, δεν «φωτιζόμαστε» τελικά…) ξεχνάμε το πλάνο που είχαμε φτιάξει…

Αυτό έχει σημασία, και αυτό ίσως πρέπει να ξορκίσουμε φέτος…

Το 2017 ας είναι το έτος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του καθενός από εμάς…

Η χρονιά στην οποία θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εαυτό μας, και θα πούμε αλήθειες, σταματώντας να εθελοτυφλούμε. Μικρές και μεγάλες, ανώδυνες και επώδυνες, πικρές και γλυκές. Αλήθειες, που αφότου χωνέψουμε οι ίδιοι, θα μπορέσουμε να μοιράσουμε και στον περίγυρό μας, στους ανθρώπους που ξεχωρίζουμε.

Η χρονιά στην οποία θα παραμερίσουμε κάθε φόβο και το «τι μέλλει γενέσθαι» και θα πάρουμε ρίσκα κάθε μεγέθους. Κι όπου βγει. Με αλήθειες.

Η χρονιά στην οποία οι δημοσιεύσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αντικατοπτρίζουν στο μέγιστο το είναι μας, τα πιστεύω μας, τα θέλω μας. (Και όχι αυτά που θα θέλαμε να τα αποτελούν). Τις αλήθειες μας, εν τέλει.

Η χρονιά στην οποία θα αποδεχθούμε την όποια πραγματικότητα γύρω μας, σε κοινωνικό, επαγγελματικό, ερωτικό, βιωτικό επίπεδο, θα την πάρουμε από το χέρι, και θα πορευτούμε μαζί της. Παρέα και με την αλήθεια.

Δεν είναι πάντα καλή παρέα η αλήθεια. Δεν χαρίζεται. Είναι αμείληκτη, «τα λέει έξω από τα δόντια».

Ειρωνεύεται, σαρκάζει, τιμωρεί.

Ταυτόχρονα, όμως, λυτρώνει, απαλύνει, δίνει φτερά.

Το 2017 ας είναι η χρονιά της ανασύνταξης και ανασυγκρότησης του μυαλού – και της ψυχής μας, τελικά.

Το έτος της αλήθειας μας, τελικά.

Καλή Χρονιά!

*Follow on Twitter: @VagLiak

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροOι ευχές του ΠτΔ: Να αλλάξει η αδιέξοδη πολιτική λιτότητας στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΤι καιρό θα κάνει τις πρώτες μέρες του 2017;
Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπουδάζοντας αυτοματισμό – τηλεπικοινωνίες αποφάσισε να στραφεί τελικά στην επικοινωνία εισβάλλοντας στη δημοσιογραφία, σπουδάζοντάς την, και τελικά «παντρεύοντάς την» με τα νέα μέσα. Είναι φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Έκανε πρακτική άσκηση καλύπτοντας ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης σε τοπικά έντυπα και ενημερωτική εκπομπή στο TV Magic Πειραιά. Συμμετείχε στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Mega «Γλυκές αλχημείες». Έχει εργαστεί ως συντάκτης πολιτιστικών –και μη- στηλών στις Εκδόσεις Λυμπέρη και στον ΑΝΤ1. Από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2016 εργάστηκε στο Mega Channel, αρχικά για την καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Κοινωνία ώρα ΜEGA'' και εν συνεχεία για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Από τον Ιούνιο του 2016 και έως σήμερα εργάζεται στον ΑΝΤ1. Αρθρογραφεί στο aixmi.gr από την ίδρυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here