24ωρη απεργία σε δημόσια ΜΜΕ και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

 

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία μέχρι τις 06:00 π.μ. του Σαββάτου έχουν κηρύξει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία αφορά την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (το Πρακτορείο, τις ιστοσελίδες, τις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, το ραδιόφωνο και τις εκδόσεις του), τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (τα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και τα γραφεία Τύπου ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), το κανάλι της Βουλής, όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ένωσης Συντακτών υπογραμμίζει την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Επίσης, κάνει λόγο για μεθόδευση «που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους» και καταγγέλλει ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο με το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Αντιθέτως, όπως τονίζει, υπάρχουν περιθώρια για νέες απολύσεις και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code