3 μέτρα για να ανοίξουν οι αγρότες τα μπλόκα

0
4

 

Τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26% για τα αγροτικά εισοδήματα σε βάθος τεσσάρων ετών αντί δύο που ορίζει το Μνημόνιο εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών και να κατευνάσει τις αντιδράσεις τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Τρ. Αλεξιάδη εξετάστηκε το φορολογικό πλαίσιο των αγροτών και οι εξής παρεμβάσεις:

• Τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26% για τους αγρότες σε διάστημα 4 ετών, δηλαδή μέχρι το 2019 αντί έως το 2017.

• Τη θέσπιση ειδικής φορολογικής κλίμακας για τους αγρότες που ασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία με περισσότερα φορολογικά κλιμάκια. Το πρώτο κλιμάκιο εξετάζεται να ξεκινάει από το 5% για όσους έχουν εισοδήματα έως 2.500 ευρώ και να αυξάνεται προοδευτικά. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι αγρότες που έχουν πραγματικά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

• Μείωση της προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται πληγέντες όπως και περιπτώσεις μείωσης τζίρου τουλάχιστον 25%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here