4.000 πρόσφυγες έφτασαν από την Ουγγαρία στη μεθόριο της Αυστρίας

0
8

Περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει μέχρι στιγμής από την Ουγγαρία στα σύνορα της Αυστρίας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί στη διάρκεια της ημέρας, όπως ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι οι Ούγγροι (…) αρνούνται να επιτρέψουν στα λεωφορεία μας να εισέλθουν στο έδαφός τους και να πάρουν τους πρόσφυγες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην αυστριακή επαρχία Μπούργκενλαντ, Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ. «Τους προτείναμε να φέρνουν απευθείας τους πρόσφυγες στα τρένα, ή στον καταυλισμό (στην αυστριακή πλευρά), αλλά απλώς σταματούν τα λεωφορεία στην ουγγρική πλευρά και όλοι πρέπει να κατέβουν μέσα στην βροχή», πρόσθεσε.

Αυτήν την στιγμή αναμένεται να αναχωρήσουν δύο τρένα που θα μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από την αυστριακή μεθοριακή πόλη Νίκελσντορφ στην Βιένη, σημείωσε ο ίδιος.

EURONEWS

Ουγγαρία: Με λεωφορεία μεταφέρονται μετανάστες από τη Βουδαπέστη στην Αυστρία
Νωρίτερα σήμερα είχαν αρχίσει να φτάνουν στην Αυστρία τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Ουγγαρία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας ώστε να επιτραπεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους. Περίπου 1.200 πρόσφυγες κατευθύνονταν χθες το βράδυ προς τα αυστριακά σύνορα, μετά την ανακοίνωση αργά χθες των ουγγρικών αρχών ότι θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην αυστριακή μεθόριο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ουγγαρία μετά την επιβεβαίωση του καγκελαρίου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ότι η χώρα του και η Γερμανία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην Ουγγαρία.

Φέτος έχουν φτάσει στην Ουγγαρία περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων εκατοντάδες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι τον τελευταίο καιρό για μέρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Για την υποδοχή σήμερα των προσφύγων που αναμένεται ότι θα φτάσουν στην αυστριακή πλευρά των συνόρων έχουν κινητοποιηθεί οι αστυνομικές δυνάμεις και ο Ερυθρός Σταυρός. Εκτός από τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί οι αρχές έχουν δεσμεύσει 600 κλίνες στον τομέα του Νίκελσντορφ για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που θα φτάνουν εκεί ενώ και οι γειτονικές περιοχές έχουν κινητοποιηθεί για την φιλοξενία των προσφύγων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, Sputnik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here