41 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του χρυσαυγίτη…

0
6

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η θετική ψήφος 41 βουλευτών στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Γιάνη Αϊβατίδη για τη Ε’ θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής Κέρκυρας δεν εξελέγη μεν αντιπρόεδρος, έλαβε όμως συνολικά 59 θετικές ψήφους, 41 περισσότερες από τους 18 βουλευτές που διαθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος έλαβε 187 «λευκά» ψηφοδέλτια (σ.σ. δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο «όχι») και 49 «άκυρα»! Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε ένσταση ζητώντας επανακαταμέτρηση. Για να εκλεγεί κάποιος ως αντιπρόεδρος απαιτούνται τουλάχιστον 75 θετικές ψήφοι.

Κάποιοι υποστηρίζουν, πάντως, ότι ο αυξημένος αριθμός των θετικών ψηφοδελτίων δεν οφείλεται σε «διαρροές» άλλων κομμάτων αλλά στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές που εκμεταλλεύτηκαν «κενά» του Κανονισμού της Βουλής.

Στη διαδικασία στήνονται πέντε διαφορετικές κάλπες, η πρώτη για τους τρεις υποψηφίους του Σύριζα, η δεύτερη της ΝΔ κ.ο.κ. Οι βουλευτές ρίχνουν τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια στην αντίστοιχη κάλπη. Αν βρεθεί ένα ψηφοδέλτιο υπέρ της εκλογής του υποψηφίου της ΝΔ σε κάλπη του Σύριζα, προσμετράται υπέρ του πρώτου και δεν κρίνεται άκυρο. Αυτό όμως δίνει τη δυνατότητα σε έναν βουλευτή να ρίξει το ψηφοδέλτιο ενός μόνο υποψηφίου σε πέντε διαφορετικές κάλπες και να προσμετρηθούν όλα. Θεωρητικά, δηλαδή. θα μπορούσε ένας υποψήφιος να πάρει πέντε θετικές ψήφους από έναν μόνο βουλευτή!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here