50% αύξηση στην έκδοση διαβατηρίων

0
4

Τις τελευταίες δέκα μέρες παρατηρείται αύξηση στα αιτήματα έκδοσης διαβατηρίων σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ στο 20% – 30% ανέρχεται η αύξηση των αιτημάτων για τα διαβατήρια παιδιών κάτω των 12 χρόνων.

Την Τετάρτη, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων της ΕΛ.ΑΣ., έφθασαν 1.580 νέα αιτήματα έκδοσης διαβατηρίων, όταν το ημερήσιο νούμερο σχετικών αιτημάτων κυμαινόταν μεταξύ 500-600.

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερη είναι η προσέλευση σε γραφεία Διαβατηρίων σε Ελληνικό, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Κηφισιά. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν και μία… ταξική διάσταση στο φαινόμενο, διαπιστώνοντας πως σε Ελληνικό και Κηφισιά η αύξηση αγγίζει το 70%, σε αντίθεση με περιοχές του κέντρου, όπου οι αιτήσεις κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Ενδεχομένως υπάρχει μεγαλύτερη άνεση σε αυτές τις περιοχές, να δαπανήσουν δηλαδή τα 80 ευρώ για την έκδοση διαβατηρίου, ενώ δεν αποκλείεται αυτοί οι αιτούντες να έχουν τόπους διαμονής στο εξωτερικό και χρήματα εκεί» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ..

Αύξηση (20%-30%) παρατηρείται και στα αιτήματα που αφορούν ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών που ούτως ή άλλως για να ταξιδέψουν χρειάζονται υποχρεωτικά διαβατήριο και όχι ταυτότητα.

Από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εξυπηρετούνται περίπου 10 πολίτες την ώρα, παρότι στις πρόσφατες μεταθέσεις, μετακινήθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που δεν αναπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια αδυναμία σύντομης ανταπόκρισης στην έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here