7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ

0
6

 

72.973 είναι οι επιτυχόντες που εισάγονται φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ πέρυσι ήταν 70.988. Επτά στους δέκα υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και από τους 105.548 υποψηφίους οι 72.973 εισάγονται σε Πανεπιστήμια, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

Άνοδο μέχρι και 600 μόρια έχουν σημειώσει οι πολυτεχνικές σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνίου. Η Ιατρική Αθήνας είναι στα 19.063 μόρια με αύξηση 139 μορίων σε σχέση με πέρυσι. Σταθερές είναι οι νομικές σχολές με μια μικρή πτώση στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη πτώση της τάξεως των 1.400 μορίων (σε ορισμένα τμήματα) σημειώθηκε στις παιδαγωγικές σχολές ενώ πτώση 600 μορίων έχουν και οι οικονομικές σχολές.

Ο αριθμός των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις ήταν φέτος 105.548 έναντι 104.616 πέρυσι.

Από τις 11.00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους και να αναρτηθούν επίσης σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here