700 πρόσφυγες σταμάτησε η τουρκική αστυνομία πριν μπουν στην Ελλάδα

0
6

Την ηπειρωτική (και όχι θαλάσσια) δίοδο επιλέγουν πλέον οι πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα. Ο κακός καιρός δεν τους επιτρέπει να διασχίσουν τα νερά της Μεσογείου και έτσι κατευθύνονται πεζοί.

Η τουρκική αστυνομία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, σταμάτησε σήμερα μια νέα ομάδα πολλών εκατοντάδων προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι κατευθύνονταν με τα πόδια προς τη μεθοριακή πόλη Εντίρνε (Αδριανούπολη) στη βορειοδυτική Τουρκία, με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά τον αποκλεισμό τους εδώ και πολλές ημέρες σε σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες τους εμποδίζουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, περίπου 700 πρόσφυγες αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να κατευθυνθούν πεζή προς την Εντίρνε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από εκεί.

Αφού διανυκτέρευσαν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου που οδηγεί στην Αδριανούπολη, οι πρόσφυγες με σακκίδια στην πλάτη, συνέχισαν το δρόμο τους σήμερα την αυγή.

Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία ή ΙΧ, ενώ άλλοι συνέχισαν να προχωρούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης του αυτοκινητόδρομου, προτού τους σταματήσουν στα προάστια της Κωνσταντινούπολης αστυνομικοί με εξάρτυση για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Εδώ και λίγες μέρες, πολλοί είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ και επιλέγουν να μεταβούν δια ξηράς, ακολουθώντας τη διαδρομή προς την Αδριανούπολη, έπειτα από έκκληση, που διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποφεύγουν τον επικίνδυνο θαλάσσιο διάπλου από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here