ΑP: Το Χ.Α. πέφτει εξαιτίας του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών

0
6
Óôéãìéüôõðï áðü ôï ×ñçìáôéóôÞñéï Áîéþí Áèçíþí (×ÁÁ), ÄåõôÝñá 3 Áõãïýóôïõ 2015. ÄñáìáôéêÞ õðï÷þñçóç êáôáãñÜöïõí ïé ôéìÝò ôùí ìåôï÷þí óôï Üíïéãìá ôçò áãïñÜò, ìåôÜ áðü ðÝíôå åâäïìÜäåò ðïõ Ýìåéíå êëåéóôü ôï ×ñçìáôéóôÞñéï Áèçíþí ëüãù ôùí Capital controls. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες συνδέει με την πτώση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το Associated Press.

Ο γενικός δείκτης έπεφτε κατά 4% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης την Τρίτη, ενώ οι τράπεζες άγγιξαν και πάλι το -30%, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικεντρώνει την ανάλυσή του στη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο των δικών της βουλευτών καταψηφίζει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε την Τρίτη πως η κυβέρνηση δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι «πιθανή»», σημειώνει.

Την ίδια ώρα, τονίζει το AP, ο βουλευτής της κυβέρνησης και επικεφαλής των διαφωνούντων Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί τους βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει νέες συναντήσεις σήμερα με τους δανειστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here