ΑP: Το Χ.Α. πέφτει εξαιτίας του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες συνδέει με την πτώση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το Associated Press.

Ο γενικός δείκτης έπεφτε κατά 4% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης την Τρίτη, ενώ οι τράπεζες άγγιξαν και πάλι το -30%, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικεντρώνει την ανάλυσή του στη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο των δικών της βουλευτών καταψηφίζει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε την Τρίτη πως η κυβέρνηση δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι «πιθανή»», σημειώνει.

Την ίδια ώρα, τονίζει το AP, ο βουλευτής της κυβέρνησης και επικεφαλής των διαφωνούντων Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί τους βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει νέες συναντήσεις σήμερα με τους δανειστές.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*