«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της WADA» λέει το Κρεμλίνο

0
6

 

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες που απέδωσε στη Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού καταπολέμησης του ντόπινγκ (WADA), σύμφωνα με την οποία στη χώρα γίνεται εκτεταμένη και συστηματική φαρμακοδιέγερση, εν γνώσει του κρατικού μηχανισμού.

Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Βλαντιίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Το ζήτημα είναι πως αν υπάρχουν κατηγορίες θα πρέπει να υποστηρίζονται από κάποιες αποδείξεις, αλλά μέχρι να δούμε τα στοιχεία είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτές τις κατηγορίες. Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όπως διατείνεται λοιπόν η Ρωσία, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τα συμπεράσματα στην έκθεση της WADA για τους Ρώσους αθλητές.

Ο Οργανισμός κοινοποίησε χθες λεπτομερή έκθεση 323 σελίδων, καταγγέλλοντας ευρεία χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό της χώρας, που γίνεται υπό την κάλυψη της ρωσικής κυβέρνησης αλλά και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, διασφάλισε πάντως την προθυμία της Ρωσίας να ανταποκριθεί σε πιθανές παρατυπίες, «οποιουδήποτε είδους», αποδειχθούν από την καταγγελία της WADA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here