Αμπιντάλ: Ο Ντάνι Άλβες μου προσέφερε το συκώτι του, αλλά αρνήθηκα

0
14

Ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε για τον καρκίνο τον οποίο αντιμετώπισε και αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του Ντάνι Άλβες, αποκαλύπτοντας ότι του είχε προσφέρει το συκώτι του, κάτι που -όπως είπε- δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί.

«Ο συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες μου πρόσφερε το συκώτι του. Ήταν σοβαρό, αλλά δεν θα μπορούσα να το αποδεχθώ. Έχει μία οικογένεια και μία καριέρα. Πρόκειται για τεράστια επέμβαση. Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 11, τότε ήταν 9 και το δεύτερο πέντε ετών. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν αναφέραμε ποτέ την λέξη «καρκίνος» και ούτε μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν θέλαμε να τα φοβήσουμε. Είπαμε μόνο ότι «ο μπαμπάς θα πάει για λίγο στο νοσοκομείο». Η γυναίκα μου είναι φοβερή. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, αυτά τα κορίτσια μου έδιναν δύναμη και μου φώτιζαν την μέρα. Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί με καρκίνο, αλλά ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω κάποιους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την δουλειά. Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, όμως τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον καρκίνο».

 

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στη μεταμόσχευση: «Ήταν δύσκολα. Η μεταμόσχευση είχε τις επιπλοκές της. Το ανοσοποιητικό μου σύστημα έπρεπε να δεχθεί το νέο συκώτι. Ήμουν στο νοσοκομείο για 42 ημέρες με φοβερούς πόνους. Για επτά μήνες δεν έκανα τίποτα. Δεν είχα δυνάμεις. Υπήρχαν σκοτεινές ημέρες όπου ήμουν τρομοκρατημένος και έλεγα ότι δεν θα ξαναπαίξω ξανά. Δεν είχα αφήσει τους συμπαίκτες μου να έρθουν να με δουν στο νοσοκομείο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here