Αβραμόπουλος: Απειλούμαστε από την ιδεολογία του μίσους

0
6

 

Με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Μιλάνο ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στην απειλή της  τρομοκρατίας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «…Είμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή, η οποία είναι απεχθής και ξένη ως προς τις αξίες μας. Η απειλή αυτή δεν είναι το Ισλάμ. Έχουμε συνυπάρξει ειρηνικά για αιώνες. Η απειλή είναι η ιδεολογία του μίσους. Μίσος για την ελευθερία, μίσος για τις αξίες της ζωής, μίσος για την πρόοδο. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι το μίσος υπάρχει γιατί αποτύχαμε στην Ευρώπη να εντάξουμε την πολιτισμική διαφορετικότητα και γιατί δεν καταφέραμε να προβάλλουμε ένα ολοκληρωμένο όραμα για τα παιδιά μας, με βάση τις αξίες μας. Τώρα, αυτό το μίσος, αμφισβητεί όχι μόνο τον τρόπο ζωής μας, αλλά και το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμά να ζούμε χωρίς φόβο, να δημιουργούμε και να χαιρόμαστε την ζωή».

Ο κύριος Αβραμόπουλος, έκανε λόγο και για την ανάγκη ενίσχυσης της συνθήκης του Σένγκεν και την δημιουργία της ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής.

«Στόχος μας», είπε «είναι να προστατεύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ένωσης, την Συνθήκη Σένγκεν. Μόνο έτσι ενισχύουμε την ζώνη Σένγκεν. Δημιουργούμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και διασφαλίζουμε συστηματικούς ελέγχους στα κοινά ευρωπαϊκά μας εξωτερικά σύνορα. Η Ελλάδα και η Ιταλία, που υποφέρουν και σηκώνουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό, γνωρίζουν καλά την έκταση του προβλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here