Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό μόνη της

0
4

 

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα από μόνη της, δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσέθεσε πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή.

Ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών – μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, «που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης».

«Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα», προσθέτει ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση αναφέρει ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της «κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Toνίζει επιπλέον ότι «η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here