Τι έγινε αδέλφια; Όλοι με τον Κυριάκο;

Και ξαφνικά είναι όλοι «με τον Κυριάκο». Πολιτικές μετατοπίσεις, νέες φιλίες, νέα προοπτική ανοίγεται για πολιτικά ανέστιους, ή για κομματικά συρρικνωμένους.

Θα κλίνουν επί δεξιά όσοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα στο χώρο τους; Ενδεικτικές της κινητικότητας σωρεία δηλώσεων από στελέχη κάθε πλευράς. Ο κύριος Γρηγοράκος άνοιξε το χορό κάνοντας αναφορά σε ενδεχόμενο σύμπλευσης Δημοκρατικής Συμπαράταξης –ΝΔ. Εκλήθη για εξηγήσεις από την Πρόεδρο του κόμματος, αλλά ο ίδιος επιμένει ότι τον ίδιο προσωπικά δεν τον χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κύριος Λυκούδης από το Ποτάμι μίλησε για ενδιαφέρουσα εξέλιξη, σχολιάζοντας την εκλογή του κυρίου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πολιτικά προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς χώρους.

Ο κύριος Σκυλακάκης που με τη Δράση του Στέφανου Μάνου στήριξε το Ποτάμι, άφησε τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπαραταχθεί με τη ΝΔ.

Την ίδια ώρα ο Θόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις , τότε η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ο ίδιος θα αναδειχθεί σε μια από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.

«Άλλος για τη βάρκα μας» που έλεγε και η παλιά ελληνική ταινία. Έρχονται πολιτικές ανακατατάξεις και κομματικές μετακινήσεις; Θα φανεί σύντομα πιστεύω. Άλλωστε τα μνημονιακά χρόνια είδαμε μεγάλες αλλαγές, ήρθαν τα πάνω κάτω και άλλοι από πολιτικό καιροσκοπισμό, άλλοι για τον όποιο άλλο λόγο σπεύδουν να επανατοποθετηθούν. Κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά, στο Κέντρο τα ποσοστά είναι τόσο φθίνοντα που το έχουν αποδεκατίσει.

Πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για μυστικές δημοσκοπήσεις που προϋπήρχαν της εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ και δείχνουν ότι προηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιοποιηθούν οσονούπω, μετά τις εξελίξεις ώστε να καρπωθεί ο νέος Πρόεδρος την όποια επιτυχία.

Θεωρώ αβάσιμες αυτές τις θεωρίες, με δεδομένο ότι και οι δημοσκοπήσεις -αυτό το επιστημονικό εργαλείο- έχουν καταστεί αναξιόπιστες έτσι όπως έχουν διαψευστεί από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Σε κάθε περίπτωση κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα.

Κοντός ψαλμός αλληλούια για τους νέους πολιτικούς παίκτες οι οποίοι θα κληθούν να μιλήσουν με πράξεις, διότι από λόγια έχει χορτάσει ο λαός. Τα προβλήματα χάσκουν σαν ανοιχτές πληγές και η μαγεία έχει χαθεί προ πολλού.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*