Αδιέξοδο για τις καθαρίστριες των λεωφορείων – Απλήρωτες επί 5 μήνες

0
7

 

Καθαριστές και καθαρίστριες των λεωφορείων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων σε εργολαβική εταιρεία για λογαριασμό της ΟΣΥ (Οδικές συγκοινωνίες).

Αρχικά έγινε προσπάθεια οι 110 εργαζόμενοι να πληρώνονται από τον ΟΣΥ, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν νομικά κωλύματα από τα οποία εμποδήθηκε η διαδικασία.

Το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Απόστολος Κασσιμέρης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» επισήμανε ότι ο εργολάβος είχε ενεχειριάσει υπόλοιπο του εργολαβικού ανταλλάγματος προς δάνειο ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μισθοδοσία των εργαζομένων. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο για σκάνδαλο και μεγάλη ευθύνη της ΟΣΥ.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ Γιώργος Αναγνωστόπουλος έκανε λόγο για μια τουλάχιστον διετή σύμβαση της εταιρείας με τον εργολάβο, ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία υπάρχει από το 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here