Άδωνις: Είμαι κοντά στις 50 υπογραφές

0
4

Αισιόδοξος για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την υποβολή -μέχρι αύριο- της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συλλογή υπογραφών δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά για τον ίδιο, διότι δεν έχει «εσωκομματικές μεγάλες συμμαχίες ούτε γραμμές» που να τον στηρίζουν, ενώ αναγνώρισε ως λάθος, το γεγονός ότι ανακοίνωσε αργά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Για τη διαφωνία που φαίνεται να έχει προκύψει μεταξύ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη σχετικά με το πόσο γρήγορα πρέπει να «τρέξει» η διαδικασία, είπε: «Εχουμε μια συγκεκριμένη καταστατική διαδικασία που προβλέπει και τους χρόνους. Αυτοί πρέπει να τηρηθούν. Δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τσαπατσούλικα. Αυτό δεν γίνεται».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι σέβεται τους συνυποψηφίους του και πρόσθεσε: «Aυτή η διαδικασία της επιλογής αρχηγού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τελειώσει να είμαστε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί και πιο αγαπημένοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Να κάνουμε τη ΝΔ πιο ισχυρή».

Ο ίδιος τόνισε ότι θέλει μια ΝΔ «ανοιχτή στην κοινωνία, που δεν θα ντρέπεται για τις ιδέες της, που θα βγει να εξηγήσει στον κόσμο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι καλές».

Βασικότερο κριτήριο εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρέπει να είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα», υποστηρίζοντας ότι «όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Κληθείς να απαντήσει για τον Μάκη Βορίδη είπε ότι ήταν, είναι και θα είναι φίλος του, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε πάντα σε όλες τις πολιτικές μας κινήσεις». «Κακία δεν κρατώ σε κανέναν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είχε επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί δεν θέλει, όπως είπε, να εμπλέκει στη διαδικασία τους πρώην προέδρους του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here