Αεροπλανοφόρο της Γαλλίας με 26 βομβαρδιστικά κατά των τζιχαντιστών

0
12

Βέβαιος για τη συντριβή των τζιχαντιστών, εμφανίστηκε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ από αύριο στις επιχειρήσεις θα μπορεί να συμμετέχει και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Φρανσουά Ολάντ.

«Θα τους τελειώσουμε. Θα ανακτήσουμε τα εδάφη που έχουν καταλάβει, θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή τους, θα συλλάβουμε τους επικεφαλής τους, θα εξαρθρώσουμε τα κυκλώματά τους», είπε εμφατικά ο Αμερικανός πρόεδρος στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Εκτός από το να κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες, εκτός από να λαμβάνουμε αποτελεσματικές πληροφορίες, εκτός από να χτυπάμε με πυραύλους και να τους κόψουμε τη χρηματοδότηση, το πιο δυνατό εργαλείο που διαθέτουμε για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος είναι να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν τόνιζε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα τριπλασιάσουν πλέον τις δυνατότητές τους να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς τα 26 καταδιωκτικά που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο, θα προστεθούν στα 12 μαχητικά που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ιορδανία.

«Πρέπει να πολεμήσουμε έναν εχθρό με δύο κεφάλια», είπε χαρακτηριστικά. «Ένα Κράτος οργανωμένο με ένα στρατό που έχει καταλάβει τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και, ταυτόχρονα, μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση που έχει ως στόχο να πλήξει το Δυτικό κόσμο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here