Υεμένη: Με αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 41 άμαχους σε αγορά

0
7

 

Τουλάχιστον 41 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 75 όταν επλήγη αγορά στην επαρχία Χάτζα από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί από πέρυσι στον πόλεμο στην Υεμένη

Οι τρεις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια αγορά στην περιοχή Μουστάμπα, όπως δήλωσε ο Αϊμάν Μαθκούρ, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας.

Κατά την ίδια πηγή, συγγενείς των θυμάτων περισυνέλεξαν τις σορούς και μετέφεραν τους τραυματίες σε δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Η επαρχία Χάτζα, στη βόρεια Υεμένη, ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Στέλεχος νοσοκομείου, το οποίο διευθύνει η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφερε πως σε αυτό έφθασαν 41 σοροί και διακομίστηκαν 35 τραυματίες. Κατά τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας, οι νεκροί είναι όλοι άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ «ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί» περαιτέρω.

Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με αναρτήσεις της οργάνωσης ΓΧΣ στο Twitter, είναι κι ένα παιδί οκτώ ετών σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Saba Net, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 65 νεκρούς και 55 τραυματίες από τις επιδρομές που έπληξαν εστιατόριο στη Μουστάμπα και μια αγορά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here