Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία – Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 μαχητές του ΙΚ

0
5

 

Τουλάχιστον 32 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σήμερα στη Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης Τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, από σειρά αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 Τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσαν οι συμμαχικές δυνάμεις, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

Στο Ιράκ, τα αεροπορικά πλήγματα επικεντρώθηκαν στη Μοσούλη και το Ραμάντι, όπου τέσσερις και έξι επιδρομές αντιστοίχως έπληξαν τακτικές μονάδες, όπλα και κτίρια, ανακοίνωσε την Κυριακή ο συνασπισμός. Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στο Άλμπου Χαγιάτ, το Σιντζάρ, το Σουλτάν Αμπντάλα και το Αλ Χουβάιτζαχ.

Στη Συρία, επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Άιν Ίσα, το Μάρα, την Ράκα, και το Ντέιρ Αζ Ζορ, όπου πέντε πλήγματα κατέστρεψαν πετρελαιοπηγές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here