Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί Ταλιμπάν σε εμφύλιες συρράξεις στην επαρχία Χεράτ

0
9

 

Πάνω από 50 ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε νέες μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες φράξιες των Ταλιμπάν στην περιοχή Σιντάντ, κοντά στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε, σκοτώθηκαν 54 αντάρτες και περίπου 40 τραυματίστηκαν στις μάχες ανάμεσα σε δύο φράξιες, η μία από τις οποίες ορκίζεται πίστη στον μουλά Μανσούρ και η δεύτερη στον αντίπαλό του μουλά Μοχάμαντ Ρασούλ Αχούντ.

Οι μάχες ακολουθούν τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την τύχη του μουλά Μανσούρ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών, κάτι που ο ίδιος διέψευσε σε ηχητικό μήνυμά του, το οποίο διανεμήθηκε σε μια προσπάθεια να δείξει πως είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Η εξέλιξη φαίνεται πως την εξέλιξη ότι ο κατακερματισμός της οργάνωσης συνεχίζεται αφότου οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν τον Ιούλιο ότι ο ιδρυτής του κινήματος, ο μουλάς Μοχάμαντ Όμαρ, πέθανε δύο χρόνια νωρίτερα, το 2013.

Φράξιες εντός του κινήματος απορρίπτουν την εξουσία του διαδόχου του Όμαρ, του μουλά Άχταρ Μανσούρ, καλώντας να υπάρξει νέα διαδικασία για την επιλογή ηγέτη των Ταλιμπάν. Έχουν ξεσπάσει σποραδικές συγκρούσεις λόγω της διένεξης με δεκάδες νεκρούς.

Εξάλλου σε ένα βίντεο που κατά τα φαινόμενα μαγνητοσκόπησε ένας Αφγανός που είναι μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διατυπώνεται η καταγγελία πως οι Ταλιμπάν δρουν καθοδηγούμενοι, αν όχι ελεγχόμενοι, από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κι αψηφούν τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, ενώ έχουν συμμαχήσει με το σιιτικό Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here