Αφγανιστάν: Με το θάνατο των δραστών έληξε η επίθεση στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ

0
9

 

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας τερμάτισαν το βράδυ της Δευτέρας την πολιορκία ενός κτιρίου, κοντά στο προξενείο της Ινδίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, από ένοπλους άνδρες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι δράστες είναι νεκροί.

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και όλοι οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Σάγιεντ Καμάλ Σαντάτ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Μπαλχ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

«Οι τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και τα πτώματά του κείτονται στο έδαφος. Ελέγχουμε όλον τον τομέα», διευκρίνισε ο Σιρ Τζαν Ντουράνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι ένοπλοι είχαν επιτεθεί στο προξενείο το βράδυ της Κυριακής. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν ξεκίνησαν μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν το σπίτι στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο οι δράστες μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να καταλάβουν το προξενείο της Ινδίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αστυνομικοί και ένοπλοι αντάλλαζαν πυρά και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, σύμφωνα με τον Αμπντούλ Ραζάκ Καντέρι, τον υπαρχηγό της υπηρεσίας ασφαλείας του Μπαλχ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here