Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν επιχειρούν ανακατάληψη κομβικών σημείων

0
26

 

Σφοδρές μάχες διεξάγονται τις τελευταίες δύο ημέρες γύρω από τη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί περίπου εξήντα Αφγανοί αστυνομικοί.

Η επαρχία Χελμάντ αποτέλεσε θέατρο μεγάλης κλίμακας επιθέσεων από τους μαχητές των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης. Γι αυτό το λόγο ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία του NATO έχει αναπτύξει επιπλέον στρατιώτες προκειμένου να ενισχύσουν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, που δε φαίνεται να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον Εζματουλάχ Νταουλατζάι, διοικητή της αστυνομίας στην επαρχία, 24 αστυνομικοί σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και άλλοι 33 την Κυριακή, ενώ σχεδόν 40 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 22 σημεία ελέγχου που επάνδρωναν άνδρες της αστυνομίας και του στρατού έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν στις μάχες, δήλωσε άλλος αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι περιοχές που επλήγησαν από τις μάχες είναι η Γκρεσκ, η Ναντ Αλί και η Ναρ ι Σαράτζ, που βρίσκονται κοντά στη Λασκάρ Γκα, προς βορρά και δυσμάς.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Χελμάντ δήλωσαν πως άκουγαν να ηχούν βαριά πυροβόλα και πολυβόλα όλη τη νύχτα της Κυριακής. Ένα νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι προσέφερε φροντίδες σε τουλάχιστον 40 τραυματίες, ανάμεσά τους 30 αμάχους και 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here