Αφήστε τους εξυπνακισμούς και πάρτε πίσω τη χυδαία ρύθμιση για τις off shore των υπουργών

0
9

 

Μπορώ να αποδεχθώ ένα λάθος στην πολιτική, όσο μεγάλο και αν είναι. Μπορώ να αντιληφθώ μια κακή στιγμή, μια παραπλάνηση, έναν κακό υπολογισμό.
Εκείνο με το οποίο αδυνατώ να συμφιλιωθώ είναι η γαϊδουρινή συμπεριφορά κάποιου που έχει ήδη διαπράξει ένα χονδροειδές λάθος (είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση) και μου κουνάει το δάχτυλο στο πρόσωπο.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία βρίσκεται η κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ με τη ρύθμιση που επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να διατηρεί off shore εταιρείες, αρκεί να εδρεύουν σε συνεργάσιμα φορολογικά κράτη.
Η διάταξη πέρασε ως ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων, το οποίο ψηφίστηκε μέσα σε μόλις 48 ώρες. Αποτέλεσμα: κανείς βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν αντελήφθη την ύπαρξή του και -πολύ περισσότερο- το περιεχόμενό του.

Το ενδιαφέρον είναι τι συνέβη μετά την αποκάλυψή του από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η κυβέρνηση, αντί να επιχειρήσει να δώσει κάποια πειστική ερμηνεία, αντί να θέσει το θέμα σε διάλογο -έστω καθυστερημένα, έστω κατόπιν εορτής –εκδήλωσε ακραία επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, με εξυπνακισμούς και ανόητα ευφυολογήματα.

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι δε ότι επέτρεψε να πλανάται πάνω από το σύνολο των βουλευτών και υπουργών της η υποψία ότι κάτι παράνομο κρύβουν, που πρέπει να συγκαλυφθεί.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση έχει εκτεθεί και έχει εκθέσει το πολιτικό προσωπικό της. Μία λύση έχει: να αποσύρει το ταχύτερο τη διάταξη, που αποτελεί βαριά πρόκληση για τον χειμαζόμενο λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here