Αφιέρωμα του Paris Match: Μπέτυ Τσίπρα, η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας

0
14

«Μπέτυ Τσίπρα, η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας» είναι ο τίτλος αφιερώματος του Paris Match στη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο δημοσιογράφος τη χαρακτηρίζει «αριστερή συνείδηση» του Αλέξη Τσίπρα και «διακριτική στις δημόσιες εμφανίσεις της». «Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Το περιοδικό υπενθυμίζει και τα όσα είχε πει ο Ελληνας πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα».

Μάλιστα μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας και μάλιστα με πολύ δύσκολους όρους το Paris Match αναρωτιέται: «Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει».

Και συνεχίζει: «Δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα, Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφοσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό», σημειώνει το Paris Match.

«Κόκκινη Μπέτυ» είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, γράφει το γαλλικό περιοδικό, σημειώνοντας πως πρέπει να έζησε περήφανα το «Όχι» στο δημοψήφισμα αλλά λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού τον… «σταύρωσαν» οι εταίροι, να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό «η ελεύθερη ένωση, σύμφωνα με τους συγγενείς τους (σ.σ. εννοεί γιατί δεν είναι παντρεμένοι) είναι στέρεη και μπορεί να αντέξει τις αναταράξεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here