Αφήστε αμέσως το παιδί της Ρούπα να πάει στη γιαγιά του

2
13

Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ειισαγγελίας Πρωτοδικών για το παιδί των τρομοκρατών Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Σημείωσα  ότι το παιδί βρίσκεται συνεχώς με ειδικό ψυχολόγο, ότι η προσωρινή επιμέλειά του έχει ανατεθεί σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ανοιχτή επικοινωνία με τη γιαγιά και τη θεία του. Και κράτησα την επισήμανση ότι ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με τα ίδια κριτήρια, σε όλες τις αντίστοιχες περιππτώσεις -έως ότου κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους σε ποιον θα ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού, μετά τη φυλάκιση της μητέρας του.

Θα διατυπώσω την άποψή σου όσο πιο καθαρά μπορώ. Το 6χρονο αγοράκι πρέπει να δοθεί αμέσως στους συγγενείς του. Στην αδελφή της μητέρας του και στη γιαγιά του. Σεβαστές οι διαδικασίες του κράτους, σεβαστό το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά ακόμη πιο σεβαστό το δικαίωμα ενός μικρού παιδιού να βρίσκεται στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων. Έτσι κι αλλιώς, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει να αντέξει τον μητρικό αποχωρισμό και να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα μεγαλώσει χωρίς γονείς. Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα το κράτος να τον κρατάει μακριά από τους μόνους ανθρώπους, που γνωρίζει και αγαπά, και βρίσκονται έξω από τη φυλακή.

Ακούω με ενδιαφέρον τη θέση «ναι, αλλά ποιος θα μιλήσει γα τα παιδιά των δολοφονημένων από τρομοκράτες»; Καταλαβαίνω την αλήθεια που κρύβει πίσω του το ερώτημα αυτό. Καταννοώ τον πόνο, τον σπαραγμό των παιδιών που έχασαν τόσο άδικα το γονιό τους. Όμως, καμιά ανακούφιση δεν πρόκειται να τους προσφέρει η εκδικητική συμπεριφορά απέναντι τα παιδιά των θυτών. Ακριβώς γιατί είναι παιδιά και δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Η Δημοκρατία οφείλει να είναι δίκαιη και μεγαλόθυμη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο«Βέλη» Πρέκα για Λαζόπουλο: Το θέατρο του δεν… περπατάει (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΠροσοχή στις αγορές με κάρτες: Για ψώνια 23 ευρώ, κλήθηκε να πληρώσει… 231!
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος ήταν Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Channel επί 11,5 χρόνια. Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε από τις εφημερίδες και τα περιοδικά το 1988. Επί 9 χρόνια ήταν πολιτικός αρθρογράφος της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", ενώ θήτευσε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "24 Ωρες" και "ΠΡΩΤΗ", καθώς και στο περιοδικό "ΕΝΑ". Eργάστηκε για 2 χρόνια και στο ραδιοσταθμό "FLASH" ως αρχισυντάκτης. To 2006 τιμήθηκε με το "Βραβείο Μπότση" για το νέο μοντέλο δελτίου ειδήσεων, το οποίο καθιέρωσε στην ελληνική τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το "Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων" Κων.Καλλιγάς. Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αγάπησε τη Μουσική περισσότερο (πιάνο και κιθάρα), αλλά τελικά επέλεξε τα δύσβατα δημοσιογραφικά μονοπάτια. Από το 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εχει δυο γιους. Τον 25χρονο Αλέξανδρο και τον 9 ετών Άλκη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here