Αφήστε αμέσως το παιδί της Ρούπα να πάει στη γιαγιά του

Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ειισαγγελίας Πρωτοδικών για το παιδί των τρομοκρατών Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Σημείωσα  ότι το παιδί βρίσκεται συνεχώς με ειδικό ψυχολόγο, ότι η προσωρινή επιμέλειά του έχει ανατεθεί σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ανοιχτή επικοινωνία με τη γιαγιά και τη θεία του. Και κράτησα την επισήμανση ότι ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με τα ίδια κριτήρια, σε όλες τις αντίστοιχες περιππτώσεις -έως ότου κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους σε ποιον θα ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού, μετά τη φυλάκιση της μητέρας του.

Θα διατυπώσω την άποψή σου όσο πιο καθαρά μπορώ. Το 6χρονο αγοράκι πρέπει να δοθεί αμέσως στους συγγενείς του. Στην αδελφή της μητέρας του και στη γιαγιά του. Σεβαστές οι διαδικασίες του κράτους, σεβαστό το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά ακόμη πιο σεβαστό το δικαίωμα ενός μικρού παιδιού να βρίσκεται στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων. Έτσι κι αλλιώς, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει να αντέξει τον μητρικό αποχωρισμό και να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα μεγαλώσει χωρίς γονείς. Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα το κράτος να τον κρατάει μακριά από τους μόνους ανθρώπους, που γνωρίζει και αγαπά, και βρίσκονται έξω από τη φυλακή.

Ακούω με ενδιαφέρον τη θέση «ναι, αλλά ποιος θα μιλήσει γα τα παιδιά των δολοφονημένων από τρομοκράτες»; Καταλαβαίνω την αλήθεια που κρύβει πίσω του το ερώτημα αυτό. Καταννοώ τον πόνο, τον σπαραγμό των παιδιών που έχασαν τόσο άδικα το γονιό τους. Όμως, καμιά ανακούφιση δεν πρόκειται να τους προσφέρει η εκδικητική συμπεριφορά απέναντι τα παιδιά των θυτών. Ακριβώς γιατί είναι παιδιά και δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Η Δημοκρατία οφείλει να είναι δίκαιη και μεγαλόθυμη.

 

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια
  1. Ο/Η Δέσποινα Α. λέει:

    «Καλέ, εμείς ρεβανσιστές δεν είμαστε, κάναμε όλες τις εξετάσεις και δεν έδειξαν τίποτα…»
    Ή αλλιώς, «θα σου δείξω εγώ», στο πιο… κυριλέ.

  2. Αφόρητος ο λαϊκισμός σας κύριε.


Αφήστε το σχόλιο σας

*