«Αφήστε τους να μπουν»: Ο Φάρελ Ουίλιαμς αφιέρωσε το Freedom στους πρόσφυγες

0
5

Τη συμβολή των προσφύγων που φεύγουν κατά κύματα από τις εμπόλεμες ζώνες χαιρέτησε ο τραγουδιστής Φάρελ Ουίλιαμς, αφιερώνοντάς τους μάλιστα το τραγούδι του «Freedom».

«Αφήστε τους να μπουν» προέτρεψε ο δημιουργός στην τελετή απονομής των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μιλάνο, στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

 


Την επόμενη ημέρα στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το National Public Radio και το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο Ουίλιαμς υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ακτιβιστή αλλά προσέθεσε:
«Πρέπει να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται όπου μπορούμε».

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Πρόκειται για μια δύσκολη συζήτηση όμως η Αμερική έχει οικοδομηθεί με τη συνδρομή των μεταναστών. Δεν θα είχαμε χώρα» χωρίς εκείνους, προσέθεσε ο ίδιος.
Σε ερώτηση που του έθεσαν εάν η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι παρόμοια με εκείνη των ΗΠΑ, σε μια περίοδο όπου η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς στην ιστορία ροής μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές, ο 42χρονος τραγουδιστής απάντησε: «Απόλυτα».

Παρά το γεγονός ότι ο Ουίλιαμς «απέρριψε» τον τίτλο του ακτιβιστή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης μοιράζεται τις ανησυχίες του. Έχει ήδη ταχθεί ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπέρ της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Φάρελ Ουίλιαμς έχει άλλωστε ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι καιρός μια γυναίκα να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.

Πηγή: lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here