Αφορολόγητο 4.500 € ζητεί το ΔΝΤ

0
5

 

Μείωση του αφορολόγητου ορίου των μισθών και των συντάξεων από τα 9.545 στα 4.500 ευρώ ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών!

Η απαίτηση αυτή από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν και η αιτία για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αντέδρασε έντονα την περασμένη Παρασκευή, φθάνοντας στο σημείο να επιτεθεί φραστικά στο Ταμείο με την επισήμανση ότι «οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» και ότι «ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Τυχόν εφαρμογή της πρότασης αυτής του ΔΝΤ θα είχε ως συνέπεια ακόμη και εργαζόμενοι με μισθούς πείνας της τάξεως των 350-400 ευρώ να πληρώνουν φόρο εισοδήματος!

Οι ασφυκτικές πιέσεις του ΔΝΤ για υπερφορολόγηση ακόμη και πάμφτωχων Ελλήνων πολιτών εξανάγκασαν πάντως την κυβέρνηση να ξεχάσει άρον άρον, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους δανειστές, ακόμη και πρόσφατες εξαγγελίες της για ανακατανομή φορολογικών βαρών υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ώστε να επιβαρυνθούν οι έχοντες και κατέχοντες.

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε χθες αυτή τη φάση των συζητήσεων, δεσμευόμενη ότι θα προσθέσει νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη στις πλάτες εκατομμυρίων ήδη υπερχρεωμένων και οικονομικά εξαντλημένων Ελλήνων πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here