«Αφοσιωμένος υποστηρικτής» νεοναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Κοξ (ΒΙΝΤΕΟ)

0
15

 

«Αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ο φερόμενος ως δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, σύμφωνα με ανακοίνωση από αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Όπως σημείωσε η Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δολοφόνος, που σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ονομάζεται Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

Δείτε εδώ ποια ήταν η Τζο Κοξ

«Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αναφέρει η οργάνωση στον ιστότοπό της.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως ο άνδρας αυτός ξόδεψε περισσότερα από 620 δολάρια για να αγοράσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, οργάνωσης που προτείνει την εγκαθίδρυση ενός κράτους αποκλειστικά για λευκούς αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

H στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ο δράστης είναι ένας άνδρας 52 ετών και οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκαν βρετανικά ΜΜΕ, ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στη βουλευτή, άλλοτε εργαζόμενη στην Oxfam.

dolofonos cox

Σύμφωνα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος»,Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», δήλωσε στην Daily Telegraph.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here