Αυτοκτονία κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε συναγερμό

0
12

 

Eνας άνδρας αυτοκτόνησε χθες γύρω στις 21.30 (ώρα Ελλάδος) με όπλο κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συναγερμός σήμανε στις αρχές σε μία από τις ημέρες με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση για την Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία για περίπου δύο ώρες απαγόρευσε την είσοδο και την έξοδο από το Καπιτώλιο ως προληπτικό μέτρο. Παράλληλα, οι αρχές έκαναν έρευνα σε ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο του Καπιτώλιου. Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για μία βαλίτσα.

«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο NBC News.Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα, καθώς είναι η επόμενη εβδομάδα από το Πάσχα των Καθολικών. Επομένως λίγοι βουλευτές βρίσκονται στην πόλη, η οποία ωστόσο είναι γεμάτη από τουρίστες λόγω της διοργάνωσης του ετήσιου φεστιβάλ Cherry Blossom, που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Τέσσερα με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν σταθμευμένα στη νοτιοδυτική γωνία του Καπιτώλιου.Οι βουλευτές αναμένεται να επανέλθουν στην εργασία τους από αύριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here