«Αγλαΐα Κυριακού» : Λουκέτο στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου;

0
10

Φαίνεται πως ο χρόνος τελειώνει για την λειτουργία του παιδο-ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων«Αγλαΐα Κυριακού» και την παροχή  υπηρεσιών του στους μικρούς ασθενείς με νεοπλασίες.

Ο λόγος; Η μοναδική διορισμένη γιατρός του ΕΣΥ αποχωρεί στο τέλος του μήνα χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή της. To γεγονός αυτό δρομολογεί και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος του οποίου η άδεια δίδεται βάσει νόμου μόνο σε γιατρό του ΕΣΥ.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου των πέντε ημερών που απομένουν μέχρι την αποχώρησή της.

Να υπενθυμιστεί, ότι το παιδο-ογκολογικό τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού» είναι το μοναδικό δημόσιο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι εξειδικευμένο στην ακτινοθεραπεία παιδιών.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι «το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here