Αγλαΐα Κυρίτση εναντίον ΜΜΕ για το επεισόδιο με τον φρούραρχο της Βουλής

0
31

Δήθεν ρεπορτάζ, σχετικά με το θερμό επεισόδιο με τον φρούραρχο της Βουλής -με αφορμή τη διαδήλωση υπέρ του ευρώ στο Σύνταγμα- «βλέπει» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Αγλαϊα Κυρίτση.

Αναλυτικά η απάντησή της:

«Την »ευφάνταστη» δημοσιογραφία, δυστυχώς, την ξέρουμε, δυστυχώς τη βιώνουμε. Τα, δήθεν, ρεπορτάζ που βγάζουν κάθε φορά «λαβράκια» για να «ενημερώσουν» την κοινωνία αφθονούν τα τελευταία χρόνια» αναφέρει στην ανακοίνωση της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση.

«Ετσι και χτες, μια εύλογη ερώτησή μου στον φρούραρχο της Βουλής την μετέτρεψαν σε φραστική επίθεση εναντίον του γιατί δεν απέτρεψε τους διαδηλωτές για την «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» να μπουν στο περιστύλιο της Βουλής.

Είναι η ίδια μερίδα «ΜΜΕ» που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν όταν διαδηλωτές απλά έφταναν μέχρι τα σκαλιά του Άγνωστου Στρατιώτη παραληρούσαν για την τάχα επιχειρούμενη κατάληψη της Βουλής. Χτες, που με επικεφαλής βουλευτές της Ν.Δ., μπήκαν στο περιστύλιο, φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα για «εκτροπή» και λοιδορώντας τους αστυνομικούς με φράσεις όπως «με γεια τα κουστουμάκια», το μόνο που βρήκαν να μεταδώσουν ήταν ότι, τάχα, επιτέθηκα στον Φρούραρχο.

Γνώριμη τακτική: «Ανακαλύπτουν ειδήσεις» για να μην λένε ειδήσεις. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι οι συγκεκριμένες «ειδήσεις» χρησιμοποιούνται και στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από βουλευτές για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Και χρησιμοποιούνται από τους ίδιους ακριβώς πολιτικούς που μέχρι πρότινος παραληρούσαν -μαζί με μερίδα των ΜΜΕ- για τους. κινδύνους εναντίον του πολιτεύματος από τις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις.

Η αγαστή συνεργασία τους συνεχίζεται, αλλά η λάσπη πλέον δεν πιάνει. Η κοινωνία και βλέπει και θυμάται και κρίνει» καταλήγει στην ανακοίνωση της η βουλευτής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here