Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση το επόμενο 48ωρο

0
8
epa04843993 Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the eurozone leaders' summit on the Greek crisis, at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 12 July 2015. Greece is teetering on the edge of default, cut off from bailout aid, in arrears to the International Monetary Fund (IMF), owing large debt repayments this month and fending off suggestions that it could soon exit the eurozone. EPA/IAN LANGSDON

Σε αγώνα δρόμου καλείται να επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση καθώς πιέζουν ασφυκτικά τα περιθώρια για τη ψήφιση επώδυνων μέτρων έως το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες νωρίς το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, προκειμένου να χαράξει στρατηγική για τις επόμενες κρίσιμες 48 ώρες.

Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει δοθεί εντολή από το Μαξίμου να βρίσκονται όλοι τις επόμενες ώρες στην Αθήνα, καθώς αύριο το πρωί  συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος .

Πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέξει να φέρει στο Κοινοβούλιο τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο κι αυτό γιατί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους προβλέπει, ως απαραίτητη συνθήκη, την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων.

Τα επιτελεία των υπουργείων που θα στηρίξουν το κρίσιμο νομοσχέδιο καλούνται να συντάξουν άμεσα τις προαπαιτούμενες διατάξεις, προκειμένου -αν είναι δυνατόν- να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η κατεπείγουσα διαδικασία, που σημαίνει ότι αύριο Τρίτη, θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για μια και μόνο συζήτηση, που θα λήξει με την ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή φωτογραφίας: EPA/IAN LANGSDON

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here