Παρίσι – Ασυνόδευτο αγόρι 8 ετών κρατείται στο αεροδρόμιο

0
9

 

Για περισσότερο από μία εβδομάδα κρατείται στο αεροδρόμιο του Παρισιού ένα αγόρι 8 ετών. Επιχείρησε να μπει στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των παιδιών κατηγορούν τις αρχές ότι παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, καθώς δεν του επιτρέπουν να πάει στους συγγενείς του που μένουν στη Γαλλία.Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η μητέρα του παιδιού το έβαλε στην πτήση για το Παρίσι από τις Κομόρες, στον Ινδικό Ωκεανό, για να του δώσει μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή απο αυτή που τον περίμενε στην πατρίδα του.

Είχε μόνο ένα σακίδιο πλάτης με τον Spiderman. Το αγόρι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο στις 21 Μαρτίου και κρατείται εκεί από τότε, καθώς το διαβατήριό του ήταν στο όνομα ξαδέλφου του. Το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να κρατηθεί στο χώρο της αναμονής για τη δική του προστασία.Μία δικηγόρος που ειδικεύεται στην προστασία των παιδιών, η Καθρίν Νταούντ, έχει διαφορετική άποψη. «Η φυλάκιση ενός παιδιού στο αεροδρόμιο, ειδικά τόσο μικρής ηλικίας, είναι ενάντια στη διεθνή συνθήκη για την προστασία των παιδιών, την οποία έχει υπογράψει η Γαλλία», δήλωσε. «Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ένα παιδί εγκλωβισμένο στο ίδιο »κλουβί» με τους ενήλικες. Για το παιδί είναι μία φυλακή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η μητέρα του αγοριού ζήτησε να στείλουν το παιδί πίσω. Οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν το ταξίδι, προκειμένου να συνοδεύσει κάποιος τον 8χρονο, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε εξαιτίας των διακοπών του Πάσχα, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στον Guardian.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να μείνει το παιδί στο αεροδρόμιο, μέχρι να επιστραφεί στη μητέρα του. Δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου να αμφισβητεί τις δικαστικές αποφάσεις. Προφανώς του φέρονται σωστά και είναι μαζί του κάποιος από τον Ερυθρό Σταυρό», είπε η εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here