Άγρια επίθεση της «Αυγής» στον Στουρνάρα για το επίμαχο e-mail

0
4

Σφοδρότατη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κάνει η η εφημερίδα «Αυγή», καθιστώντας τον υπεύθυνο αντικυβερνητικών κινήσεων, με αφορμή το  e-mail, που φέρεται να έστειλε στενός συνεργάτης του στον ιστότοπο «the toc». Η επίθεση της εφημερίδας με τίτλο  “Υπόλογος ο Στουρνάρας” αντικατοπτρίζει τη βαθύτατη ενόχληση του ίδιου του πρωθυπουργού για τον κ. Στουρνάρα στον οποίο καταλογίζει επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης και της οικονομικής της πολιτικής.

Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι του ιστότοπου μιλούν ανοιχτά για υποκλοπή του επίμαχου e-mail, το οποίο έφτασε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Μάλιστα η Έλλη Στάη απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή» αναφέρει: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι διπλά εκτεθειμένος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα «κατάρρευσης» όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές”. Και προσθέτει: “Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η «διάψευση» του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του «παιχνιδιού» εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών”. Ολοκληρώνοντας την επίθεση η εφημερίδα προσθέτει ότι “ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο για τα περί «προϊόντος υποκλοπής», δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail”.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσεκούρας, με χθεσινή του δήλωση εμμέσως επιβεβαιώνει ότι έλαβε το δημοσίευμα: «Διαβάζοντας το φύλλο του Σαββατοκύριακου (9.5.2015) της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’ αναγνώρισα με έκπληξη στο πρόσωπο μου τον αποδέκτη ιδιωτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προφανώς υποκλαπείσας που δημοσιοποιείται αυτούσια. Στην υποκλαπείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία αναφέρονται συγκεντρωμένα οικονομικά στοιχεία για την πορεία της ρευστότητας και των τραπεζών, για τα οποία είχα ζητήσει επιβεβαίωση από δημοσιογραφική ‘πηγή’ που εμπιστεύομαι”. Προσθέτει δε ότι ως δημοσιογράφος έκανε την δουλειά του και δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε και θέτει το ερώτημα πως έφτασε στα χέρια της εφημερίδας το δικό του e-mail χωρίς την άδειά του και από πότε είναι δημοσιογραφικά αποδεκτή η δημοσίευση υποκλαπέντος μηνύματος κατά τη διενέργεια δημοσιογραφικής έρευνας.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here