Άγρια κόντρα Πολάκη – Άδωνι για τη μικρή Μελίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
4

 

Στην υπόθεση της άτυχης Μελίνας αναφέρθηκε χθες στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για το claw back των Διαγνωστικών.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είπε: «Το όνομα Μελίνα Παρασκάκη σας λέει κάτι; Είναι το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στο Ηράκλειο, 4 ετών και ακόμα δεν έχει τελειώσει η πειθαρχική διαδικασία. Μήπως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κοιτάξει τις δικές σας βαρωνίες σε τέτοιου είδους περιστατικά κ. υπουργέ; Κοινώς, χαμηλώστε τόνους τώρα. Τώρα κυβερνάτε και κρίνεστε και πολύ αυστηρά γιατί το λεγόμενο ηθικό σας πλεονέκτημα και όσα μας λέγατε ως αντιπολίτευση ή ως συνδικαλιστής έχουν πάει περίπατο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση της μικρής Μελίνας.

«Το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σύγκριση με αυτά τα οποία κάνατε κι εσείς ως παράταξη και η άλλη που κυβερνούσε τη χώρα 30 χρόνια και μας έφερε εδώ που μας έφερε. Επειδή είστε αρχιμάστορας στις προσωπικές αιχμές και αξιοποιώντας την προβολή των ΜΜΕ έχετε αναδειχθεί σε μια μηχανή κρούσης που προσπαθεί να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα. Το λέω πολύ στα ίσα. Με εμένα δεν σας παίρνει» τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

«Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε, είναι πολύ αναλυτική, γίνεται ΕΔΕ και ποτέ για κανένα περιστατικό αντίστοιχου τύπου δεν είχε ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική και η ΕΔΕ στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε. Να σας δείξω πόσες ΕΔΕ υπήρχαν και δεν τις προχωρούσαν ποτέ και πουθενά;» συνέχισε ο κ. Πολάκης.

«Εμένα είναι ξαδέλφη μου η αναισθησιολόγος. Αν νομίζετε ότι ντρέπομαι να το πω δεν ντρέπομαι. Και αν φταίει θα πληρώσει. Και είχε τη λεβεντιά να το αναλάβει. Για αυτό μη μου λέτε εμένα χαμηλά γιατί εμένα οι ουρανοί ήταν είναι και θα είναι ψηλά πάντα. Οι δικοί σας ουρανοί είναι χαμηλωμένοι γιατί χρωστάτε» κατέληξε.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ που με αναφέρατε ως δύναμη κρούσης για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στα όσα είχε πει νωρίτερα ο υφυπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Ματίνα Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ και του πειθαρχικού συμβουλίου. για το πόρισμα που εστάλη σχετικά με την υπόθεση από το νοσοκομείο της Κρήτης. «Εγώ δεν σας κακίζω ούτε λέω ότι υπήρξε δική σας παρέμβαση. Πρέπει να παραδεχθείτε όμως επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τελειώνει αυτό μια ώρα αρχύτερα γιατί η απόδοση του δικαίου είναι πολύ σημαντικό πράγμα σε αυτές τις τραγωδίες«, σημείωσε.

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ διάβασε και μια παλαιότερη μαντινάδα του κ. Πολάκη. «Είχατε γράψει μια μαντινάδα λίγο πριν από το ηρωικό σας δημοψήφισμα. «Το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες». Μετά παραλάβατε την καρέκλα του υπουργού και είπατε ένα ναι τόσο, με το συμπάθιο, κ. Πολάκη. Όταν έχεις κάνει τέτοιες δηλώσεις και μετά για να γίνεις υπουργός λες ένα ναι τόσο κράτα χαμηλούς τόνους δεν πειράζει» κατέληξε.

«Αρχιμάστορα στις μπερδεψοδουλειές» χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο υφυπουργός Υγείας, δίνοντας συνέχεια στη μεταξύ τους κόντρα με αφορμή το θάνατο της μικρής Μελίνας.

«Εγώ δεν ανακατεύομαι. Δεν μπορείτε να το πιστέψετε, γιατί εσείς θα κάνατε άλλα. Ας βρεθεί ένας από την πόλη του Ηρακλείου και από όλη τη διοίκηση να πει ότι σήκωσα και πήρα τηλέφωνο να πω οτιδήποτε. Το πετάτε αυτό στην προσπάθειά σας να αμαυρώσετε το ηθικό πλεονέκτημα», τόνισε ο Παύλος Πολάκης, ενώ απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που διάβασε την μαντινάδα που είχε γράψει ο ίδιος πριν από το δημοψήφισμα, είπε:

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι τον Ιούλιο κάναμε ένα συμβιβασμό . Είναι προφανές ότι έχω πολύ μεγάλη συμμετοχή στο 73% που ψήφισε «όχι» στα Χανιά. Έκανα μια επιλογή, όχι όμως για να γίνω υπουργός. Εγώ δουλειά είχα και έβγαζα πολλά λεφτά και δεν περιμένω να αναδειχθώ από το υπουργιλίκι«.

«Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Αυτή η κυβέρνηση ό,τι και να κάνετε θα αντέξει. Η μάχη των μαχών δεν είναι ούτε το ασφαλιστικό, ούτε το αγροτικό, γιατί με αυτά που θα κάνουμε τους ανθρώπους θα τους πείσουμε ότι έτσι πρέπει να γίνει. Η μάχη των μαχών είναι αυτό που τολμήσατε να πείτε, είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκεί έχετε αναλάβει τον ρόλο της κρούσης. Αυτή την αντισυνταγματική δήλωση εσείς που κόπτεστε για τη νομιμότητα από πού παίρνετε το θάρρος να την κάνετε; Σεμνά και ταπεινά γιατί είναι πάρα πολλές έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας σε εξέλιξη…» σημείωσε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here