Άγριες συμπλοκές μεταναστών στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο

0
10

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών, που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη έγιναν στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε περίπου 100 προσαγωγές ενώ αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των μεταναστών για  να απομονωθούν οι ομάδες εκείνες που δημιουργούν την ένταση.


Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες. «Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά -Ιρανός ο ένας, Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος.

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας Μαροκινός απειλούσε να κόψει τις φλέβες του επειδή νόμιζε ότι του έκλεψαν το κινητό του και το εισιτήριο του για τα μέσα μεταφοράς. Στο κλειστό γήπεδο μπήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ και τον ακινητοποίησε.

Ανήσυχος για τις συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει στην εφημερίδα «Αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here