Άγριο ξύλο για δύο συνεχόμενες ημέρες μέσα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

0
3

 

Με γροθιές προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τουρκικό κοινοβούλιο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και Κούρδοι συνάδελφοι τους.

Τα επεισόδια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση – που δεν είναι τα πρώτα – ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του κοινοβουλίου. Τις εικόνες προβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η επιτροπή συγκλήθηκε προκειμένου να συζητήσει την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών που έχουν ήδη προκαλέσει τέτοιους είδους επεισόδια.

Αυτό το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όλα τα πολιτικά κόμματα, όμως οι πολέμιοι της τουρκικής κυβέρνησης διακρίνουν σε αυτό έναν ελιγμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να διαλύσει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP),  οι βουλευτές του οποίου ενδέχεται να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης- στην περίπτωση άρσης της ασυλίας τους- για την υποστήριξη που φέρονται να προσφέρουν στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ένταση υπήρξε και την Μεγάλη Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με ξύλο και γροθιές μεταξύ των βουλευτών. Ωστόσο τα επεισόδια που ξέσπασαν την Μεγάλη Πέμπτη στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων είναι σοβαρότερα. Όχι μόνο πολλοί βουλευτές γρονθοκόπησαν με μανία τους «συναδέλφους» τους που κατάφεραν να στριμώξουν σε μια γωνιά της αίθουσας, αλλά επιπλέον κάποιοι άλλοι ανέβηκαν πάνω στα τραπέζια για να επιτεθούν στους αντιπάλους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here