Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού

0
6

 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού πραγματοποίησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Λίγη ώρα μετά τις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Ιανουαρίου, βρέθηκε σύμφωνα με την προεδρεία, στο Μεγάλο Τέμενος όπου ήπιε τσάι και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους.
Τον πρόεδρο Ολάντ, που συνοδευόταν από τον Καζνέβ, υποδέχτηκαν στο Μεγάλο Τέμενος ο μουφτής Νταλίλ Μπουμπακέρ και ο πρόεδρος του CFCM Ανουάρ Κμπιμπές, με τους οποίους ο πρόεδρος συνομίλησε επί μισή ώρα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής «Ανοιχτές πόρτες» που οργάνωσαν πολλά μουσουλμανικά τεμένη σε όλη τη Γαλλία.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), εκατοντάδες τεμένη προσέφεραν το «τσάι της αδελφοσύνης» στους επισκέπτες τους για να ενισχύουν την εθνική ομόνοια και συνοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που είχε προσκληθεί στο τέμενος του Σεντ-Ουέν ντ’ Ομόν, στην περιοχή του Παρισιού, χαιρέτισε το Σάββατο την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας. Τονίζοντας ότι θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here